VIDEO Profit Health.forum Ediția a XIV-a - Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Investițiile numeroase în ambulatorii de specialitate și controlul mult mai bun al infecțiilor vor contribui la reziliența sistemului de sănătate față de o posibilă criză

VIDEO Profit Health.forum Ediția a XIV-a - Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Investițiile numeroase în ambulatorii de specialitate și controlul mult mai bun al infecțiilor vor contribui la reziliența sistemului de sănătate față de o posibilă criză
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:00

Numeroasele investiții în ambulatorii de specialitate și măsurile de control al infecțiilor implementate în spitale din întreaga țară vor spori reziliența sistemului de sănătate la o posibilă criză de sănătate în viitor, a declarat ministrul Săntății, Alexabdru Rafila, la Profit Health.forum Ediția a XIV-a. Ministrul a ținut să sublinieze că nu este previzionată, însă, niciun fel de astfel de criză în acest moment. 

Conferința este organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb, Crisia Farm și UCB

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

”Nu aș vrea să sugerăm în vreun fel că ne pregătim de vreo criză în sănătate, pentru că nu este așa. Nu există niciun semnal din acest punct de vedere, dar, sigur, în cazul unor crize viitoare, care pot surveni, așa cu s-a întâmplat de-a lungul deceniilor, secolelor, și România trebuie să fie mai bine pregătită”, a spus ministrul Rafila.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Corespondență din Paris - Decizie radicală: Dacia Bigster nu va fi vândut sub brandul Renault. „O parte dintre clienți vor veni de la Duster, restul de la alte mărci!” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Corespondență din Paris - Decizie radicală: Dacia Bigster nu va fi vândut sub brandul Renault. „O parte dintre clienți vor veni de la Duster, restul de la alte mărci!”
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În mod evident, experiența din pandemia de Covid-19 și mecanismele europene care au fot puse la punct pentru a ajuta statele membre ale UE conduc la o gestionare previzbil mai bună decât în trecut a unei situații de criză.

Potrivit ministrului, gestionarea crizei generate de pandemia cu noul coronavirus a dovedit importanța accesului la servicii de sănătate și la serviciile de sănătate ambulatorii, care începând cu anul 2022 s-au dezvoltat extrem de mult, preluând sarcina de pe spitale.

”Odată cu începutul anului 2022 și cu extinderea acestor servicii smbulatorii, pe care am reușit să le punem în funcțiune înbtr-un timp relativ scurt, greutatea pe spitale s-a redus foarte mult. S-a redus foarte mult mortalitatea și am intrat într-o zonă de normalitate, inclusiv a vieții economice și sociale, ceea ce nu cred că este un lucru mic”, a arătat Rafila.

VIDEO&FOTO La ceas de seară, continuă conflictul între primari - Nicușor Dan a revenit în zona Unirii. Un buldozer încearcă să dărâme gardul, dar câteva persoane s-au așezat în față. A ajuns și o ambulanță CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO La ceas de seară, continuă conflictul între primari - Nicușor Dan a revenit în zona Unirii. Un buldozer încearcă să dărâme gardul, dar câteva persoane s-au așezat în față. A ajuns și o ambulanță

În cerea ce privește reziliența și pregătirea sistemului pentru viitor, ministrul Rafila a menționat, pe lângă investițiile în ambulatoriile de specialitate, controlul mai bun al infecțiilor intraspitalicești: ”În mod evident că investițiile pe care le facem în această perioadă, și mă refer aici la numeroasele ambulatorii de specialitate care se dezvoltă în țară, îmbunătățirea condițiilor în cee ce privește controlul infecțiilor – și aș vrea să vă precizez că probabilitatea cea mai mare legată de o criză majoră de sănătate este în legătură directă cu bolile transmisibile, nu cu alt timp de patologie -, măsurile de control al infecțiilor sunt mult mai bune sau devin mult mai bune, multe spitale din România, peste 100 de spitale au implementat astfel de programe finanțate de Guvernul României”.

La acestea, se adaugă finanțarea și creșterea capabilităților în domeniul tearpiei intensive.

”Sunt doar câteva lucruri pentru care cred că o să gestionăm mai bine o viitoare criză, sper ca ea însă să nu vină, dar asta nu înseamnă să nu fim pregătiți”, a arătat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.  

viewscnt
Afla mai multe despre
profit health.forum
spitale
medicamente
criză
ambulatoriu
treatment
control
infecții
rafila
ministru