VIDEO Profit Health.forum Ediția a XIV-a - Prof. Dr. Carmen Orban, consilier al prim-ministrului: O nouă fabrică de medicamente va fi deschisă în România

VIDEO Profit Health.forum Ediția a XIV-a - Prof. Dr. Carmen Orban, consilier al prim-ministrului: O nouă fabrică de medicamente va fi deschisă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:39

Prof. Dr. Carmen Orban, Consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Șef Clinică ATI, Spitalul Universitar de Urgență București a dezvăluit, la Profit Health.forum Ediția a XIV-a, că urmează să aibă loc inaugurarea unei noi fabrici de medicamente la Turda - o importantă investiție germană a companiei Stada, care a beneficiat și de ajutor de stat.

Conferința a fost organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb, Crisia Farm și UCB

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Profit.ro a relatat că germanii de la Stada se apropie de lansarea în România a primei fabrici de medicamente dezvoltată de la zero în ultimii 30 de ani, iar în această vară au publicat și anunțuri de angajare.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul anului 2022, compania a anunțat că ridică în România prima fabrică de medicamente dezvoltată de la zero. Proiectul de la Turda, județul Cluj, reprezintă o investiție de peste 50 de milioane de euro, finanțată parțial printr-un ajutor de stat.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Predicția pentru România - 2025 vine cu scumpiri ale alimentelor, încetinirea consumului, creșteri de taxe, poate chiar și a TVA CITEȘTE ȘI Predicția pentru România - 2025 vine cu scumpiri ale alimentelor, încetinirea consumului, creșteri de taxe, poate chiar și a TVA

”Sunt invitată să particip la inaugurarea unei noi fabrici de medicamente la Turda. Este o fabrică cu o investiție nemțească, este o fabrică mare în care s-au investit foarte mulți bani și care a primit și ajutor de stat”, a anunțat Prof. Dr. Carmen Orban.

Consilierul premierului petru sănătate publică a făcut acest anunț în contextul în care a subliniat importanța aprovizionării cu medicamente în contextul unei eventuale crize sanitare.  

”Este important să avem o aprovizionare cu corectă cu medicamente și cu dispozitive și echipamente medicale și aici rezerva strategică ar trebui să existe și să fie actualizată din timp, astfel încât să fim permanent pregătiți”, a spus Prof. Dr. Carmen Orban, menționând necesitatea dezvoltării capacităților de producție națională.

România a primit o prelungire a termenului până la care trebuie să trimită CE planul fiscal structural CITEȘTE ȘI România a primit o prelungire a termenului până la care trebuie să trimită CE planul fiscal structural

În această privință, a revigorării producției de medicamente din România, consilierul prim-ministrului a arătat că perspectivele sunt pozitive.

”Deja suntem pe drumul bun și chiar dacă nu aș vrea să nominalizez, nu pot să nu aduc aminte despre Antibiotice Iași sau despre Terapia Cluj. Sunt fabrici care merg foarte bine și cu siguranță ele pot fi bune modele”, a spus Carmen Orban, care a anunțat apoi inaugurarea fabricii de la Turda.

”Lucrurile se mișcă în zona aceasta. poate că nu este suficient. dar suntem pe drumul bun Eu am speranță pentru că văd că se întâmplă foarte multe lucruri pozitive”, a conchis Prof. Dr. Carmen Orban, consilierul prim-ministrului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
profit health.forum
carmen orban
fabrică
medicamente
turda
inaugurare
investiție
criză
reziliență