Statele Unite acordă granturi de aproape 2 miliarde de dolari pentru a proteja rețeaua de energie electrică de fenomenele meteo extreme

Statele Unite acordă granturi de aproape 2 miliarde de dolari pentru a proteja rețeaua de energie electrică de fenomenele meteo extreme
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:01

Statele Unite au lansat un program de granturi în valoare de aproape 2 miliarde de dolari pentru a proteja rețeaua de energie electrică învechită de amenințările tot mai mari ale fenomenelor meteo extreme provocate de schimbările climatice, potrivit Reuters.

Această rundă de finanțare pentru programul Grid Resilience and Innovation Partnerships (GRIP) este destinată pentru 32 de proiecte în 42 de state americane. Cu ajutorul programului vor fi consolidate aproximativ 1.530 km de linii de transmisie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Îmbunătățirile includ îngroparea unor linii sub pământ, ridicarea substațiilor deasupra zonelor inundabile și creșterea capacității unor linii deja existente.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Programul GRIP, finanțat prin legea bipartizană pentru infrastructură din 2021, a promis 10,5 miliarde de dolari pentru comunitățile din toată țara. Prima rundă de finanțare GRIP, anunțată în octombrie 2023, a inclus 3,5 miliarde de dolari pentru 58 de proiecte în 44 de state.

Rețeaua de transmisie a energiei din SUA, care în unele cazuri are peste 100 de ani, întâmpină dificultăți, pe măsură ce schimbările climatice provoacă furtuni mai puternice.

Cererea de energie crește pentru prima dată în două decenii, alimentată de inteligența artificială, vehiculele electrice și criptomonede. În plus, noile ferme de energie eoliană și solară au nevoie de linii de transmisie pentru a aduce energia în orașe.

”Finanțarea nu putea veni într-un moment mai critic, deoarece cererea de energie, după cum știm, crește la nivel național și pune presiune pe infrastructura noastră de rețea învechită”, a declarat secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm, reporterilor, într-un apel telefonic.

Uraganele recente Helene și Milton au deteriorat infrastructura de energie electrică, iar fondurile vor ajuta la protejarea rețelei de furtunile puternice, a adăugat Granholm.

Șase dintre proiectele din sud-estul SUA includ utilități afectate de uraganele Helene și Milton, a precizat departamentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
retea electrica
sua