Prețurile petrolului au crescut, pe baza speranței unei reduceri a ratei dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA, luna viitoare

Prețurile petrolului au crescut, pe baza speranței unei reduceri a ratei dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA, luna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Prețurile petrolului au crescut cu circa 2%, deoarece așteptările pentru o reducere a ratei dobânzii de referință în SUA, în câteva săptămâni, au alimentat o revenire a pieței, după patru zile de scăderi, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au câștigat 1,55 USD, sau 2,04%, până la 77,6 USD pe baril până la ora 13:20. EDT (1720 GMT), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO E.ON a deschis primul concept store din România CITEȘTE ȘI FOTO E.ON a deschis primul concept store din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 1,52 USD, sau cu 2,11%, la 73,45 USD.

Miercuri, procesele-verbale ale ședinței Rezervei Federale din iulie au arătat că majoritatea oficialilor Fed au considerat că banca centrală este pe cale să reducă rata dobânzii de referință, luna viitoare.

”Probabilitatea unei reduceri a dobâbzii a crescut în această dimineață”, a spus Bob Yawger, directorul de contracte futures în domeniul energiei la Mizuho, ​​adăugând că dobânzile mai mici scad costul împrumuturilor și pot crea cerere de țiței.

Joi, Departamentul Muncii din SUA a declarat că numărul cererilor de șomaj a crescut săptămâna trecută, dar par să se mențină aproape de un nivel compatibil cu răcirea treptată a pieței muncii.

Acest lucru a pus bazele reducerii ratei dobânzii. Susținând, de asemenea, prețurile petrolului, un raport al guvernului american de miercuri a arătat că stocurile de țiței, benzină și distilate au scăzut cu mai mult decât se aștepta săptămâna trecută, un semn al creșterii cererii.

În Orientul Mijlociu, militanții Houthi aliniați cu Iranul au continuat atacurile asupra transporturilor internaționale, în solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel și Hamas.

România a depășit 90% gaze înmagazinate. Plus o altă veste bună CITEȘTE ȘI România a depășit 90% gaze înmagazinate. Plus o altă veste bună

Un petrolier sub pavilion grecesc care transportă 150.000 de tone de țiței, care a fost evacuat de echipajul său după ce a fost atacat în Marea Roșie, reprezintă acum un pericol pentru mediu, a declarat joi misiunea navală a UE ”Aspides” la Marea Roșie.

âInvestitorii urmăresc OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații acesteia, inclusiv Rusia, care își pot reconsidera planul de a retrage treptat unele reduceri de producție în octombrie. OPEC+ a spus că planul de creștere a producției ar putea fi întrerupt sau inversat dacă este necesar.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret