Creștere a prețurilor petrolului din cauza unei furtuni în Golful Mexic

Creștere a prețurilor petrolului din cauza unei furtuni în Golful Mexic
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 08:44

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 2%, deoarece producătorii au evaluat daunele aduse producției din Golful Mexic al SUA de uraganul Francine, care a străbătut zonele producătoare de petrol din larg, înainte de a fi declasat la o furtună tropicală, transmite Reuters.

Analiștii UBS au estimat că producția de până la 1,5 milioane de barili din Golful Mexic a fost perturbată de furtună, care joi devreme s-a deplasat în sudul Mississippi.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 1,66 USD, sau cu 2,4%, la 72,31 USD pe baril, scrie News.ro.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,36 USD, sau cu 1,9%, la 71,97 USD pe baril.

Ambele contracte au câștigat mai mult de 2% miercuri, deoarece companiile au evacuat peste 171 de platforme offshore din cauza uraganului Francine.

Se estimează că întreruperile au redus producția în această lună din Golful Mexic cu aproximativ 50.000 de barili pe zi, au spus analiștii UBS. Unii analiști, însă, au avertizat că impactul avut de Francine ar putea fi de scurtă durată, deoarece și-a pierdut rapid din intensitate după ce a ajuns miercuri seară în Louisiana.

Acest lucru ar putea îndrepta atenția pieței petroliere înapoi către lipsa cererii globale, a spus clienților Alex Hodes, analist la StoneX, într-o notă.

Porturile de export de petrol și carburanți din sudul și centrul Texasului au fost deja redeschise joi, iar rafinăriile au început să își reia activitățile.

Sergiu Diaconu, lanțul de cofetării Dulcinella: Inaugurăm noua fabrica la jumătatea lui 2026. Va crește de 10 ori capacitatea de producție și va avea circa 200 de angajați. Nu excludem să păstrăm și actuala fabrică CITEȘTE ȘI Sergiu Diaconu, lanțul de cofetării Dulcinella: Inaugurăm noua fabrica la jumătatea lui 2026. Va crește de 10 ori capacitatea de producție și va avea circa 200 de angajați. Nu excludem să păstrăm și actuala fabrică

Preocupările legate de cererea globală slabă de petrol, în special din partea importatorului de top China, au afectat foarte mult prețurile în ultimele luni.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au închis marți la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, după ce grupul de producători OPEC+ și-a redus previziunile anuale de creștere a cererii pentru a doua lună consecutiv.

Agenția Internațională pentru Energie și-a redus joia trecută previziunile de creștere a cererii pentru 2024 cu peste 7%, până la 900.000 bpd, invocând cererea slabă în China și creșterea economică slabă în alte regiuni.

SUA, cel mai mare consumator de petrol, dă, de asemenea, semne de cerere slabă. Stocurile de petrol au crescut în țară săptămâna trecută, pe măsură ce importurile de țiței au crescut, exporturile au scăzut și cererea de combustibil a scăzut, au arătat miercuri datele Energy Information Administration (EIA).

Prețurile benzinei din SUA au tendința de a scădea spre cel mai redus nivel din ultimii trei ani din cauza cererii slabe și a aprovizionării abundente, au spus analiștii. Consumul de benzină din SUA reprezintă aproape 9% din cererea globală de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret