Tesla va concedia 2.688 de angajați la fabrica sa din Texas

Tesla va concedia 2.688 de angajați la fabrica sa din Texas
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Tesla va concedia 2.688 de angajați la fabrica sa din Texas, a declarat producătorul de vehicule electrice într-o notificare privind ajustarea și recalificarea lucrătorilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Notificarea a fost emisă luni, în temeiul Legii WARN, o lege a muncii din SUA care impune companiilor cu 100 sau mai mulți angajați să notifice cu 60 de zile înainte despre închiderile planificate ale unor activități sau disponibilizările în masă, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen au dat România în judecată la o curte internațională de arbitraj CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen au dat România în judecată la o curte internațională de arbitraj

Sub presiunea vânzărilor în scădere și a unui război din ce în ce mai intens al prețurilor, Tesla a anunțat săptămâna trecută o nouă rundă de concedieri, reducând mai mult de 10% din locurile de muncă. Reducerile de locuri de muncă, efectuate la nivel global, includ 285 de angajați în Buffalo, New York.

Anunțul Tesla spune că disponibilizările vor începe pe 14 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
texas
tesla