Circulația trenurilor pe primul kilometru de cale ferată modernizată, de pe tronsonul Lugoj- Timișoara, a fost deschis. Sectorul de cale ferată face parte din magistrala CFR care se modernizează cu bani din PNRR.
Noua linie montată deja de constructorul spaniol FCC Construccion pornește din zona Gării din Lugoj și ajunge până în apropierea pasajului de pe strada Smârdan din municipiu, având o lungime de peste 800 de metri. Pe segmentul finalizat au fost instalate două macazuri și stâlpii de susținere pentru panourile fonoabsorbante, care au rolul de a reduce zgomotul produs de trenuri în zonele locuite.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
„Începând cu 14.04.2025 se circulă pe prima porțiune de cale ferată modernizată din stația Lugoj. Segmentul de circulație modernizat în totalitate de pe firul 1, capX al stației Lugoj, a fost pus în circulație prin racordarea la vechiul fir, pe distanța acestuia regăsindu-se montate și 2 aparate de cale echipate cu sisteme de înzăvorâre Spheroloc și Hydrolink. În primă faza se va circula cu restricție de protecție, având în vedere ca urmează demararea lucrărilor de demontare a firului II”, au transmis reprezentantii CFR Infrastructură Timișoara.
De altfel, tronsonul Lugoj – Timișoara din magistrala Caransebeș – Arad este și cel mai avansat dintre cele 4 loturi în care a fost împărțit întreg traseul CFR aflat în reabilitare. Se apropie de 30% realizare, scrie News.ro
Pe tronsonul Caransebeș – Lugoj s-a trecut la organizarea de șantier, iar primele intervenții vor începe cu reparații la liniile din triajul gării Caransebeș (județul Caraș- Severin).
Pe segmentul care traversează Timișoara, lucrările s-au intensificat în zona Gării de Nord.
Pe lotul 4, Timișoara – Arad, se execută lucrări la terasamentele CF, pasaje și poduri (lucrările sunt avansate la podul de peste râul Mureș).
Întreaga magistrală Caransebeș – Lugoj – Timișoara – Arad, de 162 de kilometri, se reabilitează cu bani europeni prin PNRR, cu aproape 9 miliarde de lei, și a fost împărțită în 4 loturi. Fondurile europene trebuie cheltuite până la finele anului 2026.
La încheierea obiectivului de infrastructură, trenurile de călători vor putea prinde viteze mari, chiar și de 160 km/h, iar cele de marfă de 120 km/h.