Noul director general interimar al Tarom este Dan Iulius Plaveti, fost președinte al ANRE

Noul director general interimar al Tarom este Dan Iulius Plaveti, fost președinte al ANRE
scris 6 aug 2016

Gabriel Stoe, cel care i-a luat locul lui Christian Heinzmann în martie, va reocupa poziția de director financiar în cadrul companiei.

Consiliul de Administrație al transportatorului național aerian Tarom a numit un nou director general al companiei, pe Dan Iulius Plaveti, fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în perioada 2010-2012, au declarat sâmbătă, pentru News.ro reprezentanții companiei. Plaveti îl înlocuiește în funcție pe Gabriel Stoe, care fusese director interimar după demiterea lui Christian Heinzmann.

Compania precizează că Plaveti, care este și membru în Consiliul de Administrație, preia temporar atribuțiile de director general de vineri, 5 august, până la încheierea procesului de selecție a unui director general al Tarom, care ar putea dura 4-6 luni. ”Între timp, Consiliul de Administrație dorește să lucreze în continuare în strânsă legătură cu echipa executivă și a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuțiile de Director General, începând din 5 august 2016 și până la încheierea procesului de selecție. Dan Plaveti (...) are experiență managerială în companii private si de stat și cunoștințe solide în domeniul aviației, fiind absolvent al Facultatii de Aeronave", a anunțat operatorul aerian într-un comunicat.

Noul șef interimar de la Tarom a fost anul trecut președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). Totodată, în martie 2015 a fost numit administrator la CFR Călători.

Urmărește-ne și pe Google News
Tarom intră în competiție cu operatorii low-cost pe curse populare precum cele spre Viena sau Roma CITEȘTE ȘI Tarom intră în competiție cu operatorii low-cost pe curse populare precum cele spre Viena sau Roma
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Consiliul de Administrație al Tarom a decis la 21 martie revocarea lui Christian Heinzmann din funcția de director general și din cea de accountable manager al companiei și a lui Tiberiu Țiclea din funcția de director administrativ. Decizia a fost motivată prin neîndeplinirea unor măsuri prevăzute în contractul de mandat sau în planul de administrare al companiei, susțin acționarii.

Gabriel Stoe își va relua funcția de director financiar, în care fusese numit anul trecut, în urma unei selecții efectuate conform OUG 109 / 2011. Din martie 2016, el a preluat interimar și atribuțiile funcției de director general. "O atenție deosebită este acordată evoluției financiare a companiei, fapt reflectat de rezultatele financiare pentru primele șase luni din 2016, care se încadrează în bugetul aprobat pentru acest an. Prin urmare, Consiliul de Administrație a decis ca Gabriel Stoe să își reia rolul de Director Financiar în cadrul Tarom, pentru a continua ameliorarea rezultatelor financiare și atingerea obiectivelor stabilite pentru 2016", precizează operatorul.

Tarom lansează un serviciu intranet pentru pasageri CITEȘTE ȘI Tarom lansează un serviciu intranet pentru pasageri

Compania Tarom are o flotă de 23 de avioane formată din trei mărci diferite, Airbus, ATR și Boeing, cu o medie de vârstă de peste 15 ani, situație care mărește semnificativ costurile de întreținere și operare. Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Tarom a fost anul trecut de circa 68%. Tarom a încheiat anul 2015 cu o pierdere netă de 27,4 milioane de lei (6,1 milioane euro), în scădere față de pierderea raportată în 2014 de 25 de milioane de euro, arată datele raportate de companie la Ministerul Finanțelor.

Ținta companiei era să treacă pe profit încă de anul trecut. Planul de management, aprobat în 2013 sub comanda managerului privat Christian Heinzmann, arăta că Tarom urma să înregistreze un profit de 92 milioane de lei. De asemenea, Tarom a raportat pentru 2015 o cifră de afaceri de 1,136 miliarde lei (256 milioane euro), în ușoară scădere față de 2014, când afacerile operatorului au fost de 1,138 miliarde lei (257,6 milioane euro).

Numărul angajaților s-a redus de la 1.969 la sfârșitul lui 2014 la 1.880 la sfârșitul lui 2015. Datoriile Tarom la sfârșitul anului trecut au depășit 228,7 milioane lei (50 milioane euro), în scădere față de cele din 2014 (când se ridicau 250,7 milioane lei).

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
anre
transport aerian