General Motors va concedia temporar aproximativ 1.700 de muncitori

General Motors va concedia temporar aproximativ 1.700 de muncitori
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:47

General Motors (GM) va concedia temporar 1.695 de lucrători la fabrica sa Fairfax Assembly din Kansas, a anunțat compania într-o notificarere feritoare la ajustarea și recalificarea lucrătorilor, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al GM, confirmând disponibilizările publicate inițial de Automotive News, a declarat că prima dintre cele două runde va începe pe 18 noiembrie, afectând temporar 686 de lucrători cu normă întreagă și eliberând 250 de angajați temporari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
British Airways anulează zborurile de pe un aeroport din Marea Britanie programate pentru vara anului 2025 CITEȘTE ȘI British Airways anulează zborurile de pe un aeroport din Marea Britanie programate pentru vara anului 2025
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: BCR, BRD, ARB, Garanti
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În cadrul celei de-a doua etape, care va începe pe 12 ianuarie a anului viitor, 759 de lucrători cu normă întreagă vor fi disponibilizați temporar, a confirmat purtătorul de cuvânt.

În mai, GM a declarat că va întrerupe producția Cadillac XT4 după ianuarie 2025 în Kansas, ducând la concedieri ale angajaților din producție până la reluarea producției la sfârșitul anului 2025, atât pentru Bolt EV, cât și XT4, pe aceeași linie de asamblare.

”Așa cum a anunțat anterior în mai, GM investește aproximativ 390 de milioane de dolari în uzina noastră de asamblare Fairfax pentru a adăuga producția noului Chevrolet Bolt EV”, a declarat purtătorul de cuvânt al GM într-o declarație trimisă Reuters prin e-mail.

Pentru a facilita instalarea de noi scule, angajații vor fi disponibilizați temporar, până la reluarea producției la mijlocul anului 2025”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În august, compania a concediat, de asemenea, peste 1.000 de angajați salariați din întreaga lume, în unitățile sale de software și servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
concedieri