FOTO BMW dezvăluie primele imagini cu noul X3

FOTO BMW dezvăluie primele imagini cu noul X3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 apr 2024

Unul dintre cele mai populare SUV-uri premium din lume, BMW X3, va primi anul acesta o nouă generație, care va fi dezvăluită complet în luna mai. Până atunci, constructorul german face ultimele teste, cu mașina camuflată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BMW X3 este prima generație a SUV-ului premium care va fi dezvoltată încă de la început și într-o versiune electrică, care însă nu este sigură că se va numi tot iX3, dar care va fi deja a doua generație electrică a SUV-ului, dat fiind faptul că primul iX3 a fost lansat deja pe caroseria generației X3 anterioare. Până când vom afla însă mai multe detalii despre modelul electric, BMW a publicat o serie de imagini cu versiune cu motoare cu ardere internă.

VIDEOFOTO Start la un nou pasaj rutier pe DN1 CITEȘTE ȘI VIDEOFOTO Start la un nou pasaj rutier pe DN1

De asemenea, puținele informații pe care le-a transmis BMW ese referă strict la modelul cu motoare cu combustie și hibride, acestea din urmă fiind PHEV, cu încărcare.

Așa cum ne-a obișnuit, X3 își va păstra tracțiunea integrală, el fiind testat până acum, atât în zone reci, cu zăpadă și gheață, cât și în regiuni cu clima fierbinte. Testele au cuprins și trafic urban cu oprir dese, dar și pe drumuri de țară sau pe circuite de curse.

Dacia deschide comenzile pentru noul Spring și anunță prețurile cu Rabla Plus CITEȘTE ȘI Dacia deschide comenzile pentru noul Spring și anunță prețurile cu Rabla Plus

BMW spune că noul X3 va avea un coeficient aerodinamic foarte scăzut, „care stabilește noi standarde”, respectiv 0,27. De asemenea, mașina va avea un ecartament crescut, ceea ce îi conferă o stabilitate mărită, și un șasiu adaptvi cu amortizoare controlate electronic (opțional). În schimb, sistemul de asistență BMW Lateral Dynamics Management va fi oferit în echipările standard, acesta având rolul de  controla direcția, limitarea alunecării roților și distribuția cuplului.

Sistemul de operare BMW 9 va sta la baza noului pachet de infotainment și control iDrive, care include și funcțiile de conducere automată și parcare automată. Alte sisteme de asistență sunt Active Lane Change Assistant și Parking and Maneuver Assistant, care permite șoferului să controleze manevrele din exteriorul vehiculului folosind un smartphone.

FOTO BMW dezvăluie primele imagini cu noul X3

FOTO BMW dezvăluie primele imagini cu noul X3

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw x3
bmw ix3