Acțiunile Aston Martin au scăzut puternic, pierderilor care aproape s-au dublat

Acțiunile Aston Martin au scăzut puternic, pierderilor care aproape s-au dublat
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2024

Producătorul de automobile de lux Aston Martin a raportat pierderi în creștere puternică în primul trimestru, deoarece compania a oprit producția modelelor sale de bază înainte de lansarea unei noi game de vehicule în cursul acestui an, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acțiunile au scăzut cu peste 12% la Londra, înainte ca pierderile să se restrângă la 6,4%, scrie News.ro.

California a ajuns să aibă o stație de încărcare a vehiculelor electrice pentru fiecare 5 benzinării CITEȘTE ȘI California a ajuns să aibă o stație de încărcare a vehiculelor electrice pentru fiecare 5 benzinării

Pierderea ajustată înainte de impozitare aproape s-a dublat, la 110,5 milioane de lire sterline (137,8 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 57,3 milioane de lire sterline în anul precedent.

Analiștii se așteptau la o pierdere de 93 de milioane de lire sterline în primul trimestru, potrivit Reuters.

Veniturile au scăzut cu 10%, până la 267,7 milioane de lire sterline, în timp ce datoria netă a crescut cu 20%, până la 1,04 miliarde de lire sterline.

Datoriile consistente ale companiei reprezintă o preocupare de lungă durată pentru investitori, care a contribuit la o scădere accentuată a prețului acțiunilor Aston Martin, de la listarea acesteia în 2018.

Analiștii de la Jefferies au remarcat ”o mare ratare a indicatorilor”, semnalând o scădere cu 26% a volumelor.

Aston Martin a declarat miercuri că livrarea a patru noi modele în 2024 va genera ”o creștere semnificativă” în a doua jumătate a anului și ulterior.

”Performanța noastră din primul trimestru reflectă această perioadă de tranziție așteptată, deoarece am încetat producția și livrarea modelelor noastre de bază înainte de intensificarea producției noului Vantage, DBX707 îmbunătățit și viitoarea noastră mașină sport emblematică V12, pe care le-am confirmat astăzi.”, a spus președintele Lawrence Stroll.

Stroll a adăugat că Aston Martin a făcut ”un pas semnificativ” în consolidarea bilanțului său în trimestrul respectiv, deoarece a finalizat o refinanțare cu termene îmbunătățite pentru obligațiunile senior garantate, pe cinci ani, în urma unei îmbunătățiri a ratingului de credit.

”Aston Martin va avea o poziție unică, cu o gamă de modele de bază complet revigorată până la sfârșitul anului”, a spus compania într-un comunicat.

Pe regiuni, volumele angro au scăzut cu 35% în America, cu 30% în Regatul Unit și cu 17% în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Volumele din Asia-Pacific au scăzut cu 14%. Vânzările angro de SUV-uri au scăzut cu 63% din cauza unei ”scăderi de tranziție a volumelor înainte de lansarea recent anunțată a noului model DBX707”, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
actiuni