China consideră că tarifele UE pentru vehiculele electrice sunt inechitabile și spune că va lua măsurile necesare pentru a-și apăra industria

China consideră că tarifele UE pentru vehiculele electrice sunt inechitabile și spune că va lua măsurile necesare pentru a-și apăra industria
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2024

Guvernul chinez a criticat Uniunea Europeană cu privire la tarifele la importurile de vehicule electrice, după ce blocul a redus taxele pentru mai mulți mari producători de automobile electrice, inclusiv pentru Tesla, transmite CNBC.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Comerțului a declarat reporterilor că Beijingul continuă să creadă că ancheta UE referitoare la subvențiile Chinei pentru industria sa de vehicule electrice a ajuns la ”concluzii prestabilite”, adăugând că blocul promovează concurența neloială, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Ford schimbă din nou strategia de electrificare și anunță noi modele hibrid, în detrimentul celor electrice CITEȘTE ȘI Ford schimbă din nou strategia de electrificare și anunță noi modele hibrid, în detrimentul celor electrice
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”China va lua toate măsurile necesare pentru a apăra cu hotărâre drepturile și interesele legitime ale companiilor chineze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului.

Marți, Comisia Europeană, organismul executiv al UE, a redus taxele de import pentru un număr de producători de vehicule electrice care importă mașini în UE din China. De asemenea, a stabilit tarife pentru producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk, Tesla, la 9%, sub nivelul anticipat anterior, de 20,8%.

Aceste tarife vin pe lângă taxele UE existente de 10% la vehiculele electrice cu baterie importate în regiune din China.

De asemenea, Comisia a redus tarifele pentru mai mulți producători chinezi de mașini electrice, inclusiv BYD, SAIC și Geely.

Tarifele, anunțate pentru prima dată de UE în iunie, vin ca răspuns la îngrijorările blocului comunitar că subvențiile generoase ale industriei de vehicule electrice din China denaturează concurența în Europa.

Ca răspuns la această măsură, Ministerul chinez  al Comerțului a spus că atât guvernul, cât și industria EV a Chinei au furnizat ”zeci de mii de pagini de documente legale și materiale de probă prin diferite mijloace, cum ar fi trimiterea de chestionare, comentarii scrise și declarații de audiere”.

ATENȚIE Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion CITEȘTE ȘI ATENȚIE Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion

Aceste documente, a spus ministerul, ”au apărat în mod cuprinzător și profund practicile nerezonabile și neconforme ale UE” și au subliniat modul în care tarifele UE ”vor perturba stabilitatea lanțului global de aprovizionare a industriei auto, inclusiv din UE”.

Hotărârea finală a UE, a spus ministerul, ”nu a absorbit pe deplin opiniile Chinei” și ”s-a bazat pe ”faptele” identificate unilateral de UE, mai degrabă decât pe faptele recunoscute de ambele părți”.

”China se opune ferm și este foarte îngrijorată de acest lucru”, a spus Ministerul. Acesta a adăugat că speră să rezolve orice dispute comerciale cu UE și să ia măsuri practice pentru a evita o escaladare a fricțiunilor comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
taxe
masini