Smithfield, cu investiții strategice în România, separă operațiunile europene

Smithfield, cu investiții strategice în România, separă operațiunile europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Compania americană Smithfield Foods Inc, cel mai mare producător mondial de carne de porc, a anunțat că se va separa de operațiunile sale europene, Smithfield Foods și Morliny Foods, care vor rămâne totuși subsidiare ale WH Group, potrivit unui comunicat de presă al grupului care are activități și în România.

Smithfield Foods și Morliny Foods, cunoscute anterior sub denumirea de Smithfield Europe, furnizează carne și produse din carne de porc și pasăre de la operațiunile sale din Polonia, România, Slovacia, Ungaria, Spania și Marea Britanie. În ultimul deceniu, Morliny Foods a adoptat o strategie de creștere cu specific regional ca răspuns la piața europeană mai fragmentată, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
UE și-a redus puternic estimările privind producția de porumb din România, care anterior concura cu Franța pentru titlul de cel mai mare producător de porumb CITEȘTE ȘI UE și-a redus puternic estimările privind producția de porumb din România, care anterior concura cu Franța pentru titlul de cel mai mare producător de porumb
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„A venit momentul ca operațiunile noastre din America de Nord și Europa să devină afaceri de sine stătătoare pentru a putea pune în aplicare strategii distincte prin care să răspundă la evoluțiile și oportunitățile diferite de pe piață”, a declarat președintele director general de la Smithfield Foods, Shane Smith.

La rândul său, directorul general de la Morliny Foods, Luis Cerdan, a precizat că acest pas va accelera oportunitățile de creștere pentru angajați și companie. „Vom beneficia de faptul că vom fi un competitor mai agil cu o strategie concentrată pe piața alimentară europeană. Suntem încrezători că acest pas va accelera oportunitățile de creștere pentru angajații și compania noastră”, a declarat Cerdan.

Kajari, pepenele \ CITEȘTE ȘI Kajari, pepenele "pentru o singură masă", cu gust similar mierii sau înghețatei - aclimatizat în România

Smithfield, companie deținută de WH Group din Hong Kong, a intrat pe piața din România din 2004, cu o investiție de 600 milioane dolari, atât în capacitățile de creștere a animalelor, cât și în abatorul tehnologizat. Compania este lider pe piața din România și gestionează peste 20 de ferme, împreună cu fermieri parteneri. 29% din carcasele de porc produse în România provin de la Smithfield.

WH Group din China, firma-mamă a Smithfield Foods, și-a anunțat recent intenția de a lista afacerile companiei din SUA și Mexic la New York Stock Exchange (NYSE) sau Nasdaq.

WH Group, cel mai mare producător global de carne de porc în funcție de vânzări, a înaintat o propunere privind acest plan la Bursa de la Hong Kong, unde este listat grupul chinez.

Resursele de energie primară au scăzut cu 5%, în primele cinci luni. Consumul de energie electrică al populației, pe minus cu 0,4% CITEȘTE ȘI Resursele de energie primară au scăzut cu 5%, în primele cinci luni. Consumul de energie electrică al populației, pe minus cu 0,4%

Compania, cu sediul în Virginia și o vechime de 88 de ani, este cel mai mare producător de carne de porc din SUA, sacrificând anual aproximativ 30 de milioane de porci. În 2013, când WH Group a achiziționat Smithfield pentru 4,7 miliarde de dolari, tranzacția a reprezentat una dintre cele mai mari preluări a unei afaceri americane de către o firmă din China. Smithfield, ale cărei acțiuni se tranzacționau la NYSE, a fost delistată.

Entitatea combinată a fost în 2014 listată la Hong Kong.

Detaliile actualei tranzacții încă nu au fost finalizate, dar WH a anunțat că se așteaptă ca afacerile Smithfield din SUA și Mexic să rămână o subsidiară a companiei. Planul trebuie aprobat de Bursa de la Hong Kong și de SEC (Autoritatea de reglementare a piețelor financiare americane).

WH Group a anunțat recent că în primul trimestru din 2024 afacerile sale din SUA și Mexic, care includ operațiunile Smithfield, au înregistrat un profit operațional de 191 milioane de dolari, față de 62 milioane de dolari în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
smithfield foods
bursa
sua