Efectivele de porcine ale României, în creștere

Efectivele de porcine ale României, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:10

Efectivele de porcine existente la 1 mai 2024 au crescut cu 0,5% față de cele înregistrate la aceeași dată din 2023, iar efectivul matcă a urcat cu 1,2%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, la 1 mai 2024, România consemna 3.020.418 capete, în creștere cu 16.269 de capete față de data similară a anului anterior, când se înregistrau 3.004.149 capete.

Urmărește-ne și pe Google News
J.T. Grup Oil S.A. aprobă distribuirea de dividende în valoare de 3 milioane de lei din profitul de anul trecut CITEȘTE ȘI J.T. Grup Oil S.A. aprobă distribuirea de dividende în valoare de 3 milioane de lei din profitul de anul trecut
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Din totalul de 3,02 milioane porcine, efectivele matcă la data de 1 mai 2024 însumau 226.684 de capete, un plus de 2.743 de capete raportat la anul trecut, scrie Agerpres.

Distribuția pe regiuni de dezvoltare relevă faptul că ponderea efectivelor de porcine existente la 1 mai 2024, față de 1 mai 2023, a crescut în regiunile Vest (+0,9 p.p.), Centru (+0,2p.p.), București-Ilfov (+0,1 p.p.).

Scăderi s-au consemnat în regiunile Nord-Est (-0,2 p.p.) și Sud-Est (-1,0 p.p.), în timp ce în regiunile Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest au rămas constante.

Cele mai mari efective de porcine se regăsesc în regiunea Vest - 24,6% din total, urmată de regiunile Nord-Vest - 16,5%, Sud-Vest Oltenia - 13,4%, Sud Muntenia - 12,9%, Nord-Est - 12,4%, Sud-Est - 10,8%, Centru - 9,2%.

Cele mai reduse efective de porcine sunt în București - Ilfov, cu 0,2% din total.

Regiunile de dezvoltare cuprind următoarele județe: Regiunea de dezvoltare Nord-Est - Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui; Regiunea de dezvoltare Sud-Est - Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea; Regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman; Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia - Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea; Regiunea de dezvoltare Vest - Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș; Regiunea de dezvoltare Nord-Vest - Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj; Regiunea de dezvoltare Centru - Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu; Regiunea de dezvoltare București-Ilfov: municipiul București și județul Ilfov.

viewscnt
Afla mai multe despre
porci
ins