Franța se așteaptă la o scădere cu 22% a producției de vin în acest an

Franța se așteaptă la o scădere cu 22% a producției de vin în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:46

Vremea nefavorabilă a afectat producția de vin a Franței, care, potrivit estimărilor publicate de Ministerul Agriculturii de la Paris, ar urma să se reducă până la 37,5 milioane hectolitri în acest an, cu 22% mai puțin decât cea de anul trecut, informează Reuters.

Estimarea revizuită, bazată pe cele mai recente date privind recoltarea, este cu 15% sub media din ultimii cinci ani, care este de 44,2 milioane hectolitri. Un hectolitru este echivalent cu 100 de litri sau aproximativ 133 de sticle standard de vin, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
 România și Irlanda, singurele state membre UE care au avut prețuri mai ridicate la carburanți și lubrifianți CITEȘTE ȘI România și Irlanda, singurele state membre UE care au avut prețuri mai ridicate la carburanți și lubrifianți
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Și luna trecută Ministerul Agriculturii a înrăutățit previziunile privind producția de vin a Franței la 39,3 milioane hectolitri în acest an.

La fel ca și alte culturi, precum cerealele, strugurii au avut și ei de suferit de pe urma ploilor abundente care au căzut în Franța în ultimele 12 luni. Excesul de umezeală a ajutat la răspândirea bolilor în vii, a subliniat Ministerul francez al Agriculturii. În plus, multe culturi de viță de vie au avut de suferit de pe urma unui fenomen de polenizare deficitară, tot din cauza ploilor în perioada de înflorire.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franței și în mod normal Franța, Spania și Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin. Însă sectorul se confruntă cu scăderea consumului intern, fenomen care a lovit unele zone importante pentru producția de vin, cum este Bordeaux, contribuind la protestele recente ale fermierilor.

Viticultorii din regiunea Bordeaux au acceptat, anul trecut, să defrișeze o suprafață de 8.000 de hectare de viță de vie în 2024, pentru a răspunde la diminuarea consumului. Aceste defrișări, combinate cu pierderile din cauza fenomenului de polenizare deficitară, mucegai și grindină, ar urma să conducă în acest an la o diminuare a producției de vin cu aproape 10% comparativ cu situația din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
vin