Birocrația nu se joacă: Proiectul RO-NET s-a blocat în autorizații, Bruxelles-ul trebuie să ne împartă lucrările

Birocrația nu se joacă: Proiectul RO-NET s-a blocat în autorizații, Bruxelles-ul trebuie să ne împartă lucrările
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 mai 2016

Proiectul de realizare a unei rețele naționale de internet în bandă largă în zonele dezavantajate (RO-NET), finanțat din banii europeni rezervați pentru exercițiul bugetar 2007 - 2013, a fost împărțit de Comisia Europeană în două faze, valoarea primei etape ridicându-se la 18,8 milioane de euro. Împărțirea a fost necesară după ce s-a constatat că lucrările nu au putut fi terminate nici până la sfârșitul anului trecut, din cauza întârzierilor înregistrate în autorizarea lucrărilor.

Din suma totală de 18,8 milioane de euro, o tranșă de 12,5 milioane de euro sunt vărsați din Fondul european de dezvoltare regională.

Urmărește-ne și pe Google News

La acest moment, din totalul celor 2.268 de localități din România care nu au acces la rețele de comunicare electronică,  doar 783 au fost incluse în proiectul RO-NET.

"Scopul proiectului este de a construi sisteme de conectare pentru rețeaua de internet de mare viteză, în zonele dezavantajate din România, pentru a genera creștere economică și a crea noi locuri de muncă", spune comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, care a autorizat, miercuri, modificarea proiectului, în urma întârzierii constatate.

Internet de până la 1 Gbps cu bandă garantată prin contract pentru companii CITEȘTE ȘI Internet de până la 1 Gbps cu bandă garantată prin contract pentru companii

Proiectul prevede instalarea a 3.265 de kilometri de fibră optică, în completarea actualei infrastructuri de telecomunicații din România, ceea ce va permite ca 400.000 de persoane, 8.500 de firme și 2.800 de instituții publice să aibă acces la internet de mare viteză.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
birocratia
dezavantajate
comisia