Termoenergetica: Furnizarea apei calde, oprită la peste 1.300 de imobile din Capitală

Termoenergetica: Furnizarea apei calde, oprită la peste 1.300 de imobile din Capitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Furnizarea apei calde este oprită la 1.373 de imobile din Capitală, reprezentând 14% din totalul imobilelor din municipiul București, conform datelor publicate pe site-ul Termoenergetica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VEZI AICI EVENIMENTUL DE IERI SEARA - ULTIMA ORĂ FOTO Avarii masive în termoficarea bucureșteană, CET Grozăvești inundată

De asemenea, furnizarea apei calde este deficitară la 291 de imobile (3,1%), scrie Agerpres.

ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța CITEȘTE ȘI ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța

În Sectorul 1 sunt afectate de avarii 331 de imobile, dintre care 246 ca urmare a avariei majoră pe conducta Magistralei Uranus, care a cauzat oprirea CET Vest. De asemenea, 43 de imobile nu au apă caldă în urma unei avarii la circuitul primar, pe Calea Griviței.

Avaria de pe conducta Magistralei Uranus a afectat și 110 blocuri din Sectorul 5. Tot în Sectorul 5, alte 433 de imobile nu au apă caldă din cauza unor avarii pe circuitul primar.

În Sectorul 2, un număr de 136 de blocuri se confruntă cu lipsa apei calde sau cu parametri necorespunzători, ca urmare a avariilor produse la rețeaua secundară, dar și în contextul lucrărilor de reabilitare realizate pe Șoseaua Ștefan cel Mare.

În Sectorul 3 sunt 50 de blocuri afectate de avarii la rețeaua secundară sau în punctele termice, iar în Sectorul 4 sunt 16 imobile fără apă caldă. În Sectorul 6, furnizarea apei calde este deficitară la 275 de blocuri, iar lucrările de mentenanță sau de reparații afectează 310 imobile

Marți după amiază, ELCEN anunța o avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, precum și faptul că CET București Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăvești nu mai furniza apă de adaos. Miercuri dimineața, ELCEN a informat că CET București Vest a fost repornită în cursul nopții la ora 1.40, iar la CET Grozăvești a fost pompată apa care a provocat inundație în sala turbine.

"O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18.00, pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest. Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare. O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală. În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice. Se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcționării", informa ELCEN, marți seara, pe Facebook. 

viewscnt
Afla mai multe despre
termoenergetica
apa calda