VECINI

Rusia ocolește embargoul european pe petrol cu ajutorul Turciei, care reexportă țiței rus în valoare de miliarde de euro

Rusia ocolește embargoul european pe petrol cu ajutorul Turciei, care reexportă țiței rus în valoare de miliarde de euro

ieri, 14:17

Un studiu realizat de două centre europene de cercetare dezvăluie că Turcia a devenit o țară cheie pentru reexportarea produselor petroliere rusești în valoare de miliarde de euro către Uniunea Europeană (UE), eludând astfel sancțiunile impuse de Bruxelles și de G7, informează EFE.

  • Oligarhul fugar Ilan Șor anunță că a obținut cetățenia rusă
    Oligarhul fugar Ilan Șor anunță că a obținut cetățenia rusă
    ieri, 12:34

    Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat de justiția din Republica Moldova la 15 ani de închisoare pentru devalizarea sistemului bancar al republicii, a anunțat joi la postul de televiziune pro-Kremlin Russia Today (RT) că a primit pașaport rusesc, relatează portalul NewsMaker, citat de Agerpres. „De astăzi sunt cetățean inclusiv al Federației Ruse”, a spus Șor. „Am depus documentele, am primit pașaportul”, a adăugat el.

  • Ministrul de interne al Austriei: Înăsprirea regulilor de azil funcționează
    Ministrul de interne al Austriei: Înăsprirea regulilor de azil funcționează
    ieri, 12:00

    Înăsprirea regulilor de azil în Austria, care include mai multe controale la frontieră și expulzări, are în mod clar un efect, potrivit ministrului de interne Gerhard Karner, relatează dpa.

  • Vicepremierul Slovaciei spune că Robert Fico nu mai este într-o situație care să-i pună viața în pericol și este convins că va supraviețui
    Vicepremierul Slovaciei spune că Robert Fico nu mai este într-o situație care să-i pună viața în pericol și este convins că va supraviețui
    ieri, 09:14

    Vicepremierul Slovaciei Tomas Taraba a declarat pentru BBC că este convins că premierul Robert Fico "va supraviețui" și că acesta nu se mai află într-o situație care să-i pună viața în pericol.

  • Statul rus vrea să naționalizeze activele unui mare producător de vodcă, acuzându-l de implicare în activități „extremiste”
    Statul rus vrea să naționalizeze activele unui mare producător de vodcă, acuzându-l de implicare în activități „extremiste”
    miercuri, 20:04

    Autoritățile ruse au făcut primii pași pentru a confisca activele din Rusia ale unui important producător de vodcă al cărui fondator ucrainean a fost acuzat anterior de finanțarea forțelor armate ale Kievului, scrie The Moscow Times.

  • VIDEO Cine este controversatul Robert Fico, premierul împușcat astăzi
    VIDEO Cine este controversatul Robert Fico, premierul împușcat astăzi
    miercuri, 17:37

    Un veteran al politicii slovace, Robert Fico a reușit în mod repetat să preia conducerea guvernului, mulțumită unei abilități de a naviga între pozițiile mainstream, pro-UE și retorica feroce naționalistă și anti-occidentală. În 2023, el s-a întors la putere la cinci ani după ce protestele masive provocate de asasinarea reporterului de investigație Jan Kuciak, care ancheta corupția din partidul aflat la putere, păreau că i-au pus capăt carierei, scriu Reuters și The Guardian.

  • Die Welt publică un acord de pace pe care Ucraina și Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022 și care ar fi putut pune capăt războiului în câteva săptămâni
    Die Welt publică un acord de pace pe care Ucraina și Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022 și care ar fi putut pune capăt războiului în câteva săptămâni
    miercuri, 17:22

    Negociatori ucraineni și ruși au redactat un proiect al unui acord de pace, la puțin timp după invazia Ucrainei de către Rusia, care ar fi putut să pună capăt războiului la câteva săptămâni după ce a început, un document de 17 pagini pe care cotidianul german Die Welt dezvăluie că l-a consultat, un acord care pare ”în continuare avantajos”, scrie Gregor Schwung de la publicația germană în cotidianul francez Le Figaro. Rusia cerea Ucrainei să fie neutră, să-și limiteze numărul militarilor, armamentului, echipamentului, și avioanelor și să păstreze teritoriile ucrainene ocupate atunci, scrie Ukrainskaia Pravda.

  • O lege privind „agenții de influență”, în pregătire în Turcia
    O lege privind „agenții de influență”, în pregătire în Turcia
    miercuri, 16:13

    Parlamentul turc urmează să primească în viitorul apropiat un proiect de lege privind „agenții de influență”, care ar prevedea pedepse cu închisoarea pentru jurnaliștii și cercetătorii acuzați că lucrează în beneficiul intereselor străine, informează AFP.

  • ULTIMA ORĂ VIDEO Premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
    ULTIMA ORĂ VIDEO Premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
    miercuri, 16:08

    Premierul pro-rus al Slovaciei Robert Fico a fost împușcat și a fost dus la spital miercuri, anunță publicația DennikN. El a fost împușcat în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor.

  • Economia Rusiei continuă să crească, războiul din Gaza afectează evoluția țărilor vecine
    Economia Rusiei continuă să crească, războiul din Gaza afectează evoluția țărilor vecine
    miercuri, 15:00

    Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decât se aștepta și va continua să crească în acest an, în pofida sancțiunilor occidentale, în timp ce războiul din Gaza apasă asupra țărilor din regiune, potrivit noilor previziuni ale BERD citate de agenția AFP.