ULTIMA ORĂ Pană de curent majoră la două spitale din București. Operații oprite

ULTIMA ORĂ Pană de curent majoră la două spitale din București. Operații oprite
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

O pană de curent de proporții a afectat astăzi două dintre cele mai importante spitale din București, Spitalul Fundeni și Spitalul de Urgență Floreasca. Incidentul a dus la oprirea operațiilor și la întreruperea altor proceduri medicale esențiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La spitalul Fundeni a căzut curentul de trei ori, arată Realitatea.net.

FOTO Podul de la Brăila, în continuare în reparații: Se refac zonele unde asfaltul s-a vălurit CITEȘTE ȘI FOTO Podul de la Brăila, în continuare în reparații: Se refac zonele unde asfaltul s-a vălurit

Probleme similare au fost raportate și la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu", acolo unde întreruperile de curent au creat dificultăți majore în desfășurarea activităților medicale.

Personalul medical din ambele unități sanitare a fost nevoit să acționeze rapid pentru a asigura siguranța pacienților și a minimiza impactul negativ al acestor pene de curent.

Un autotren încărcat cu cereale a luat foc pe A2 București – Constanța CITEȘTE ȘI Un autotren încărcat cu cereale a luat foc pe A2 București – Constanța

La Spitalul CC Iliescu, situația a devenit critică, iar personalul a fost nevoit să treacă pe generatoare pentru a asigura alimentarea cu energie electrică. Din informațiile obținute de Realitatea PLUS, reprezentanții spitalului nu au reușit să ia legătura cu operatorul de electricitate. Puțin mai târziu, operatorul a anunat că echipele sunt în teren și lucrează pentru remediere.

Întreaga platformă Fundeni, inclusiv Institutul Oncologic București (IOB) și Spitalul ICC Iliescu, a rămas fără curent electric timp de aproape două ore, toate unitățile medicale fiind nevoite să utilizeze generatoarele de urgență.

Operațiile care au început înainte de întreruperea curentului continuă, dar toate celelalte proceduri medicale au fost sistate până la remedierea situației.

Livrările globale de telefoane mobile inteligente au crescut pentru al patrulea trimestru consecutiv CITEȘTE ȘI Livrările globale de telefoane mobile inteligente au crescut pentru al patrulea trimestru consecutiv

La Spitalul Fundeni, operațiile aflate în derulare se finalizează, însă nu se vor începe alte proceduri până când problema alimentării cu energie electrică nu va fi rezolvată.

Zonele critice funcționeaza pe generatoare. 

Precizările Rețele Electrice

„Echipe ale Retele Electrice intervin pentru restabilirea in cat mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica pentru Spitalul Fundeni si clientii afectati din zona. In unitatea spitaliceasca au fost pornite grupuri electrogene, iar consumatorii vitali sunt alimentați.

Incendiu puternic la un service auto CITEȘTE ȘI Incendiu puternic la un service auto

Incidentul a survenit pe fondul nivelului ridicat al consumului și temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra rețelelor”, au transmis reperezentanții Rețele Electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
spital
energie
bucuresti