Stânga obține o victorie în alegerile legislative anticipate din Franța. Extrema dreaptă, pe locul trei, după macroniști. Macron îndeamnă la ”prudență”. Împărțirea în trei aruncă Franța în ceață

Stânga obține o victorie în alegerile legislative anticipate din Franța. Extrema dreaptă, pe locul trei, după macroniști. Macron îndeamnă la ”prudență”. Împărțirea în trei aruncă Franța în ceață

Foto news.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2024

Noul Front Popular (NFP) a obținut o victorie în alegerile legislative anticipate din Franța, cu 180-215 mandate, potrivit Insitutului Ifop, relatează Le Figaro.

Tabăra prezidențială se clasează pe locul doi, cu 150-180 de mandate, potrivit Ifop.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Guvernul declanșează programul de investiții în infrastructura medicală CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul declanșează programul de investiții în infrastructura medicală
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Partidul Rassemblement National (RN., extremă dreapta) și aliații săi sunt creditați cu 120-150 de mandate, arată news.ro.

Partidul Les Républicains (LR, dreapta) și alte formațiuni de dreapta urmează să obțină 60-65 de mandate.

Diverse formațiuni de stânga sunt creditate, la rândul lor, cu 10 mandate.”Blocul central este viu”, declară anturajul președintelui francez, Emmanuel Macron, după anunțarea rezultatelor turului doi al alegerilor legislative anticipate, relatează AFP.

Dominic Fritz și-a depus dosarul pentru dobândirea cetățeniei române CITEȘTE ȘI Dominic Fritz și-a depus dosarul pentru dobândirea cetățeniei române

Emmanuel Macron îndeamnă la ”prudență”, deoarece rezultatele nu răspund întrebării ”cine guvernează”, potrivit surselor citate.

Această împărțire în trei aruncă Franța în ceață, după un scrutin care a mobilizat puternic alegătorii, cu o prezență la vot de 67%, cea mai puternică din 1997 încoace.

Niciun bloc nu pare în măsură să alcătuiască singur un guvern, după ce niciunul nu a atins pragul majorității absolute de 289 de mandate.

Până la consolidarea cifrelor, au loc luări de poziție ale marilor lideri, se poartă negcieri intense și se contutează mai multe scenarii - toate fără precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
alegeri