Gianni Infantino locuiește într-un apartament luxos în Elveția. La ce sumă se ridică chiria plătită de FIFA

Gianni Infantino locuiește într-un apartament luxos în Elveția. La ce sumă se ridică chiria plătită de FIFA
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:03

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a câștigat un salariu de 4,137 milioane de franci elvețieni (4,35 milioane de euro, din care 1,74 milioane de euro prime) în 2023, potrivit raportului anual al organismului internațional, care reiterează „angajamentul său statutar pentru o mai mare transparență”, relatează lequipe.fr.

FIFA, pe de altă parte, este mai secretoasă cu privire la alte beneficii financiare primite de președintele său, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Publicația elvețiană Blick a dezvăluit că Infantino are un apartament luxos la ultimul etaj al unui imobil de lux, cu o terasă imensă cu vedere la lacul Zug (între Lucerna și Zurich), al cărui cost lunar (7 950 de franci elvețieni, adică 8 370 de euro) este plătit de FIFA.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Angajați fericiți pentru sănătatea companiei CITEȘTE ȘI Angajați fericiți pentru sănătatea companiei

Potrivit Blick, contractul a fost semnat de șeful resurselor umane și de directorul juridic al FIFA, care au precizat că toate remunerațiile președintelui său sunt reglementate prin contract și stabilite de un comitet independent. „Acest lucru este în conformitate cu pachetul standard de remunerare pentru directorii executivi în multe organizații din Elveția”, a explicat un purtător de cuvânt.

În noiembrie 2022, SonntagsZeitung scria că președintele ocupat al FIFA, care are și o casă în Qatar, și-a mutat domiciliul elvețian din Küsnacht în cantonul Zug, reducându-și astfel la jumătate factura fiscală.

viewscnt
Afla mai multe despre
gianni infantino
fifa