Prețurile la producătorii din industrie au ajuns în februarie la un ritm anual de creștere de 3,9%

Prețurile la producătorii din industrie au ajuns în februarie la un ritm anual de creștere de 3,9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2017

Prețurile producției industriale au urcat cu 0,2% în februarie comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a urcat la 3,9%, de la 2,6% în ianuarie, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna decembrie 2016, prețurile producției industriale au revenit pe plus, în termeni anuali, după mai mult de un an de valori negative, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În februarie, cele mai mari creșteri de prețuri față de luna anterioară s-au înregistrat în industria metalurgică, de 4,4%, și la fabricarea substanțelor și a produselor chimice, de 3,1%.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La polul opus, prețurile au scăzut în februarie față de ianuarie cu 2,6% în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, potrivit INS.

În perioada februarie 2016 - februarie 2017, cele ami mari scumpiri au fost în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului (+63,5%), iar cele mai mari scăderi de prețuri au fost înregistrate în activități anexe extracției de hidrocarburi (-3,9%).

EXCLUSIV Pe Profit Insider, Ovidiu Tender vrea să vândă cu cel puțin 5,5 milioane euro un teren din Chitila unde se află și arhiva geologică a României CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pe Profit Insider, Ovidiu Tender vrea să vândă cu cel puțin 5,5 milioane euro un teren din Chitila unde se află și arhiva geologică a României

În sectorul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, prețurile au crescut cu 0,3% în ultimul an, arată datele INS.

Prețuile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
industrie