Activitatea de producție a Chinei a scăzut la un nivel minim al ultimelor șase luni

Activitatea de producție a Chinei a scăzut la un nivel minim al ultimelor șase luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2024

Activitatea de producție a Chinei a scăzut în august la un nivel minim al ultimelor șase luni, deoarece prețurile la poarta fabricii s-au redus și proprietarii au avut dificultăți la atragerea de comenzi, a arătat sâmbătă un sondaj oficial, exercitând presiuni asupra factorilor de decizie să continue cu planurile de a direcționa mai multe stimulente către gospodării pentru a susține consumul, relatează Reuters.

Indicele directorilor de achiziții al Biroului Național de Statistică a scăzut la 49,1, de la 49,4 în iulie, a șasea scădere consecutivă și a patra lună sub pragul de 50 care separă creșterea de contracție, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Inflația în zona euro - cel mai mic nivel din ultimii trei ani CITEȘTE ȘI Inflația în zona euro - cel mai mic nivel din ultimii trei ani
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acest indice a ratat prognoza mediană de 49,5 dintr-un sondaj Reuters.

După un al doilea trimestru sumbru, a doua cea mai mare economie a lumii și-a pierdut și mai mult din avânt în iulie, determinând factorii de decizie să semnaleze că sunt gata să se abată de la politica lor de a investi fonduri în proiecte de infrastructură, orientând în schimb noi stimulente către gospodării.

Încrederea rămâne sumbră în rândul producătorilor, deoarece o criză imobiliară de ani de zile menține cererea internă în criză, iar restricțiile occidentale se profilează asupra exporturilor chineze, cum ar fi vehiculele electrice.

Producătorii au raportat că prețurile la poarta fabricii au fost cele mai slabe din ultimele 14 luni, indicele scăzând la 42, de la 46,3 în iulie, în timp ce noile comenzi și noile comenzi de export au rămas ferm în teritoriu negativ, iar producătorii au menținut oprirea angajărilor.

CITEȘTE ȘI Ceva otrăvește fermele americane. „Substanțele chimice veșnice”

”Poziția politicii fiscale rămâne destul de restrictivă, ceea ce poate să fi contribuit la un impuls economic slab”, a declarat Zhiwei Zhang, economist șef la Pinpoint Asset Management.

El a adăugat că ”pentru a realiza stabilizarea economică, poziția politicii fiscale trebuie să devină mult mai susținătoare. Odată cu încetinirea economiei SUA, exporturile ar putea să nu fie o sursă de creștere la fel de fiabilă ca în prima jumătate a anului”.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
productie