Gian Maria Gros-Pietro, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului Intesa Sanpaolo, și Paola Papanicolaou, Șef Divizia Bănci Subsidiare Internaționale a grupului, însoțiți de membri ai managementului grupului, au venit în România.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,81%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Polițiștii i-au prins pe cei care au incendiat un bancomat, în data de 5 iulie, în centrul localității Șiria din județul Arad. Aceștia sunt doi cetățeni români cu domiciliul în județul Arad și un cetățean albanez cu domiciliul în județul Maramures. Ei au fost depistați când încercau să iasă din țară.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9737 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9749 lei înregistrat joi.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,81%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Agrinvest Credit IFN a suplimentat cu 15 milioane de lei, la 50 milioane de lei, un credit contractat de la BRD-Groupe Societe Generale pentru creșterea capacității de creditare a fermierilor mici și mijlocii și acoperirea nevoilor de capital de lucru ale companiei.
Aproape jumătate dintre angajații BCE sunt expuși riscului de epuizare și 9% au gânduri suicidare, conform unui sondaj intern. Sunt nemulțumiți de volumul de muncă, lipsa sprijinului, tratamentul incorect și descurajați de favoritism și “recrutările trucate”.
Curtea Constituțională a României a respins sesizarea USR asupra legii privind protecția consumatorilor care se referă la plafonarea dobânzilor anuale efective la instituțiile financiare nebancare și la limitarea creanțelor pe care le solicită recuperatorii, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.
România are un curs de schimb cu flotare controlată, adică din când în când BNR intervine în piață, lucru care nu este agreat de unii economiști. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a povestit ce s-a întâmplat în trecut când nu a lăsat leul să se aprecieze, de la amenințările lui Vadim Tudor, la exportatori și discuțiile din interior din acea perioadă.
Guvernatorul Mugur Isărescu explică preferința BNR pentru surplusul de lichiditate din piața interbancară, care există acum și a existat și înainte de criza financiară: nu vrea să facă pierderi care mai departe să afecteze credibilitatea băncii centrale și să pună presiune pe deficitul public – „nici măcar nu e un pas, e jumătate de pas” până angajații băncii centrale să fie făcuți bugetari.