Bursele europene au închis în creștere, inversând pierderile inițiale

Bursele europene au închis în creștere, inversând pierderile inițiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2022

Acțiunile europene au închis marți în creștere, inversând pierderile inițiale, participanții de pe piață monitorizând îndeaproape evoluția euro și datele economice, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în urcare cu 0,4%, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro.

ANAF a declanșat peste 550 de inspecții fiscale la marii contribuabili CITEȘTE ȘI ANAF a declanșat peste 550 de inspecții fiscale la marii contribuabili

Acțiunile pentru servicii financiare au condus câștigurile, cu un avans de aproape 2%, în timp ce acțiunile companiilor de petrol și gaze au scăzut cu 1,2%.

Euro a inversat pierderile care au făcut ca moneda unică să se apropie de paritatea cu dolarul, marți dimineață, fiind tranzacționat în urcare cu 0,2%, la 1,006 dolari pe unitate.

În prima parte a sesiunii, moneda euro a scăzut cu 0,4%, la 1,0001 dolari pe unitate, criza aprovizionării cu energie a zonei euro și problemele economice continuând să aibă un efect negativ asupra monedei unice.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,5%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,8%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a avansat cu 0,2%.

În privința acțiunilor individuale, titlurile companiei energetice EDF din Franța au fost printre cele mai performante, cu o creștere de peste 6% după ce două surse au declarat pentru Reuters că guvernul francez este gata să plătească peste 8 miliarde de euro pentru a readuce gigantul energetic sub controlul deplin al statului.

Guvernul francez a anunțat săptămâna trecută că va naționaliza compania la care deține deja 84% din titluri.

Cea mai slabă performanță în indicele Stoxx 600 a fost compania suedeză de comunicații cloud Sinch, în scădere cu peste 13%, care a extins pierderile înregistrate luni. Compania a declarat că profitul din trimestrul al doilea va fi afectat, după ce a reevaluat costul istoric al bunurilor vândute, potrivit Reuters.

Acțiunile companiilor de petrol și gaze au fost volatile marți dimineață, oscilând între teritoriu pozitiv și negativ, investitorii cântărind riscurile legate de aprovizionarea cu gaze a Europei, după ce Rusia a suspendat livrările de gaze către Germania prin conducta Nord Stream 1, pentru întreținerea anuală de vară.

În ceea ce privește datele, încrederea investitorilor germani a scăzut brusc în iulie. Institutul de cercetare economică ZEW a anunțat marți că indicele său privind încrederea în economie a scăzut la -53,8 puncte de la -28 luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni