Germania duce un ''război hibrid'' împotriva Rusiei, acuză fostul președinte rus Medvedev

Germania duce un ''război hibrid'' împotriva Rusiei, acuză fostul președinte rus Medvedev
scris 5 sep 2022

 

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a acuzat Germania că duce un ''război hibrid'' împotriva Rusiei, el justificând sistarea livrărilor de gaze rusești către Germania prin comportamentul ''inamical'' al acesteia față de Moscova în plin conflict cu Ucraina, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News

''Cancelarul german Olaf Scholz spune că ''Rusia nu mai este un furnizor de energie fiabil''. În primul rând, Germania este o țară inamicală, în al doilea rând ea a impus sancțiuni împotriva întregii economii rusești (...) și ea livrează arme letale Ucrainei'', a menționat Medvedev într-un mesaj pe Telegram.

EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor

''Altfel spus, ea a declarat un război hibrid contra Rusiei. Germania se comportă ca un INAMIC al RUSIEI'', a adăugat fostul președinte rus. ''Iar acest unchi (cancelarul Scholz n.red) este surprins că germanii au mici necazuri cu gazul'', a completat Medvedev, sugerând o aparentă nedumerire a sa, scrie Agerpres.

Compania rusă Gazprom a anunțat suspendarea completă a livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Stream, oficial invocând o scurgere de ulei la o turbină. Mai devreme în aceeași zi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmase că a sosit momentul ca UE să impună plafoane tarifare și pentru gazul natural rusesc, după ce țările din G7 conveniseră să impună astfel de plafoane pentru petrolul importat din Rusia, considerând că în acest fel ar putea diminua veniturile cu care Moscova își finanțează armata în războiul contra Ucrainei.

Statele UE, care susțin Ucraina în fața ofensivei militare ruse, acuză Moscova de șantaj energetic, în timp ce iarna se apropie și multe state membre se tem de penurii de gaz și de creșterea facturilor.

Deși este puternic dependentă de sursele de energie rusești, Germania ''va putea face față acestei ierni'', a asigurat duminică Olaf Scholz

 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
rusia
medvedev