Având un record de 35 milioane vizitatori străini așteptați în Japonia în 2024, Kamikochi este o pauză relaxantă de la unele dintre destinațiile turistice mai aglomerate ale țării, transmite BBC.
Compania aeriană maghiară low-cost Wizz Air, una dintre cele mai utilizate companii aeriene de români, a început să vândă la bordul avioanelor„mămăligă” la plic, cu 2,5 euro.
În timp ce unele companii aeriene își iau definitiv adio de la clasa I, altele – în special în Europa – investesc în remodelarea cabinelor de lux, existând însă perspectiva ca și această opțiune să dispară la nivel global, semnalează Euronews.
Compania TAROM pune în vânzare bilete de avion la tarife începând de la 23 euro pentru zborurile într-un singur sens, pe toate rutele interne în perioada 21-23 octombrie, a anunțat compania aviatică.
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a desfășurat o vizită de informare pentru 9 companii de turism din Statele Unite ale Americii pentru promovarea României pe piața americană, printr-un tur intensiv axat pe explorarea unora dintre cele mai atractive obiective și destinații turistice din țară, a anunțat MEAT pe site-ul propriu.
Mii de persoane au manifestat în stațiunile din Insulele Canare, împotriva turismului excesiv care, potrivit lor, îi elimină pe localnici de pe piața imobiliară, relatează Reuters.
Consiliul Concurenței va finaliza anul viitor studiul privind modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor pentru biletele de avion, pentru rutele care au plecare din România, a anunțat, sâmbătă, Bogdan Chirițoiu, președintele autorității de concurență, într-o conferință la Sinaia. Dacă pe parcursul analizei vor fi descoperite încălcări ale reglementărilor în domeniul concurenței, autoritatea va declanșa procedurile necesare pentru a sancționa companiile.
Aeroportul Dunedin, din Noua Zeelandă, a generat puternice nemulțumiri cu nou panou prin care impune o limită de 3 minute pentru îmbrățișări în zona de sosire a călătorilor, relatează CNN.
Vila Șipot, cunoscută și sub numele de „Casa Arhitecților”, parte a Domeniului Regal Peleș și locul unde a luat naștere proiectul Castelului Peleș din Sinaia, va reintra oficial în circuitul cultural și turistic al României, la finalul acestui an. Lucrările de renovare și consilidare au durat doi ani și au costat peste 500.000 de euro, fonduri de la sponsori privați.
Stațiunile montane Azuga și Sinaia au intrat în anexa de la Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului poate finanța extinderea domeniului schiabil, a anunțat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.