Ce contează cel mai mult pentru angajații din centrele urbane de afaceri

Ce contează cel mai mult pentru angajații din centrele urbane de afaceri
scris 3 dec 2019

În prezent, mai mult de jumătate din angajați lucrează într-o clădire de birouri, cu mai puțin de 15% lucrând flexibil, fie de acasă, fie din spații de birouri de tip coworking și shared offices. Deloc surprinzător, acest tip de spații este ocupat de generațiile tinere.

Cele mai importante caracteristici ale locului de muncă pentru angajații români sunt confortul zonei de lucru, calitatea aerului și a luminii, temperatura și nivelul de zgomot, iar cea mai puțin importantă reiese a fi designul interior, similar angajaților din restul Europei, arată datele unui raport Crosspoint Real Estate. Birourile tip open-plan sunt încă cel mai popular tip de spații de birouri din România, în conformitate cu tendințele europene, reprezentând peste 50% din spații. Spațiul ideal este un mix între spațiile de lucru colaborative și birourile private.

Urmărește-ne și pe Google News
Biroul Re/Max al lui Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea - fuziune cu un alt birou Re/Max CITEȘTE ȘI Biroul Re/Max al lui Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea - fuziune cu un alt birou Re/Max
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Aproape jumătate dintre angajați consideră că nu au acces la tehnologia necesară pentru a lucra mai flexibil și nici nu sunt încurajați să facă acest lucru de către organizațiile în care își desfașoară activitatea profesională. Dezvoltatorii și proprietarii clădirilor de birouri trebuie să pună la dispoziție spații inovatoare sau să le îmbunătățească pe cele existente, să se implice mai mult în asigurarea unui mediu cât mai agreabil pentru chiriași și să se concentreze pe crearea unor comunități.

Accesul la cele mai noi tehnologii și o bună conectivitate la transportul public sunt în mod egal cele mai importante aspecte ale locului de muncă ideal (peste 60% pe scala importanței), urmate de disponibilitatea locurilor de parcare și opțiunea unui spațiu de lucru privat. În mod surprinzător, existența unor zone amenajate pentru fumat nu sunt atât de importante în preferințele lor, cum ar fi fost de așteptat. Conform unui studiu recent privind fumatul, realizat de Institutul Național de Sănătate Publică, 26% din adulții români sunt fumători, un procent care se încadrează în media europeană de 27% (Grecia în top cu 37%, Suedia ultima, cu 7%). La nivel european, durata deplasării către locul de muncă, costurile financiare implicite și un spațiu liniștit se află în primele 5 caracteristici ale locului de muncă ideal.

Locația va continua să fie unul dintre cele mai importante lucruri pe care angajații români îl iau în considerare, deoarece majoritatea folosesc transportul public pentru a ajunge la / pleca de la serviciu. Pe măsură ce populația din zonele urbane va crește rapid, zonele cu conectivitate bună situate în centrul orașului vor deveni supraaglomerate, factori care vor conduce la nevoia iminentă de dezvoltare a infrastructurii în zonele periferice.

Niro Investment Group a semnat un nou contract de finanțare pentru construcția celui mai înalt hotel din București CITEȘTE ȘI Niro Investment Group a semnat un nou contract de finanțare pentru construcția celui mai înalt hotel din București

Angajații sunt cel mai mulțumiți de accesul facil pe care locul de muncă îl are la transportul public și distanța dintre casă și locul de muncă și cel mai puțin mulțumiți de faptul că nu au posibilitatea de a lucra flexibil.

Jumătate dintre angajați sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de spațiul în care lucrează în prezent. Faptul că peste jumătate dintre români sunt mulțumiți de spațiul lor de lucru este un aspect pozitiv și o reflectare a faptului că în ultimii doi ani companiile s-au mutat în cele mai noi și mai moderne clădiri de birouri, cu acces facil la transportul în comun.

Toate îmbunătățirile legate de protecția mediului sunt considerate foarte importante (peste 40% pe scara importanței), cum ar fi colectarea deșeurilor, temperatura controlată independent și iluminarea în zone separate de lucru, angajații români fiind foarte deschiși la ideea de sustenabilitate. Responsabilitatea de a implementa aceste măsuri aparține fiecărei organizații și dezvoltatorilor, clădirile verzi fiind preconizate să devină dominante în viitor. Peste 50% dintre români nu doresc să aibă influență asupra spațiului în care lucrează din punct de vedere al designului.

În ceea ce privește cealaltă dimensiune a mediului de lucru-timpul-peste 65% dintre angajații români nu au posibilitatea de a lucra de acasă. Cei 11% dintre angajații care pot lucra 8 zile pe lună de la domiciliu sunt în mare parte freelanceri.

Aproape jumătate dintre angajații români folosesc transportul public, în timp ce 35% dintre aceștia folosesc mașina pentru a ajunge/pleca de la serviciu. Surprinzător, doar 1,8% folosesc servicii de ride sharing si taxiuri, spre deosebire de restul europenilor. Un procent de 3,1% folosesc biciclete și trotinete, inclusiv trotinete electrice.

Timpul mediu petrecut în drum spre / de la serviciu este cuprins între 15 și 45 de minute pentru majoritatea angajaților, mai mult de 50% dintre angajați considerând că munca flexibilă le-ar îmbunătăți echilibrul între viața personală și cea profesională.

Concluzia este că atât angajatorii, cât și dezvoltatorii ar trebui să fie mai preocupați de experiența și confortul angajaților companiilor chiriașe. Dezvoltatorii trebuie să proiecteze locuri de muncă primitoare, iar proprietarii și companiile ar trebui să implementeze măsuri pentru face mediul de lucru mai prietenos, de la spațiu și timp flexibile la sustenabilitate și crearea de comunități.

viewscnt
Afla mai multe despre
confort
angajati