Austrotherm este mai mult decât un simplu producător de materiale termoizolante, este un promotor al dezvoltării de produse noi și de soluții de implementare a acestora, producător de soluții care maximizează performanțele lucrărilor unde sunt aplicate.
Ne adresăm atât sectorului rezidențial cât și sectorului industrial sau comercial care își dorește să realizeze sisteme termoizolante de calitate. Produsele Austrotherm au fost utilizate cu succes în unele dintre cele mai importante proiecte din România.
Se discută din ce în ce mai mult despre necesitatea de a investi în infrastructură. Austrotherm România are planuri ambițioase pentru dezvoltarea sistemului național de transport gaze naturale, pentru deschiderea a peste 300 de km de austostradă în perioada următoare, pentru dezvoltarea transportului subteran și pentru modernizarea cailor de transport rutier feroviar și maritim.
Pentru toate acestea Austrotherm a lansat pe piața din România blocurile de polistiren expandat geoBLOCK, o soluție revoluționară cu numeroase aplicații de inginerie geotehnică. Dezvoltat de specialiști, geoBLOCK poate fi utilizat cu succes în mod deosebit în lucrări de infrastructură.
Austrotherm are plăcerea să vă invite la Conferința “Dezvoltarea infrastructurii din România prin soluții rapide și sustenabile – geoBLOCK, materialul care crește eficiența lucrărilor”, în data de 18 aprilie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Salon AB, de la ora 09:30.
“În cadrul conferinței, vom prezența informații despre sistemul geoBLOCK Austrotherm și exemple concrete ale utilizării soluției în aplicații de inginerie civilă. Soluția geoBLOCK este proiectată să ofere control asupra tuturor etapelor: de la proiectare, termene, materiale, costuri, dar, mai ales, control asupra rezultatelor lucrării, pentru că este o soluție de umplere care poate rezolva rapid și benefic provocările de umplere structurală. geoBLOCK poate fi folosit cu succes și în construcția tunelurilor pentru metrou sau cai ferate, datorită raportului rezistență/densitate mare, absorbției foarte reduse a apei și, nu în ultimul rând, a montajului rapid și economic. Nu este nevoie astfel de structuri laterale de sprijin, iar materialul este mult mai bine legat comparativ cu solurile necoezive sau coezive. Pe de altă parte, un sistem de acoperire pe partea expusă a umpluturii este necesar pentru a proteja geoblocurile de radiațiile ultraviolete și expunerea la intemperii. În România, utilizarea acestui material se află la cote reduse, primul proiect fiind realizat în 2023. În prezent, există perspectiva realizării unor sectoare de drumuri importante al căror traseu străbate terenuri moi, compresibile.” –Bahadir Sonmez, Director Tehnic Proiecte și Dezvoltare, Austrotherm.
“Conferința este complet concepută pentru profesioniștii care doresc să afle mai multe despre geotehnologia polistirenului. Detaliile fiecărui domeniu de aplicare și avantajele acesteia în comparație cu cele ale tehnicilor tradiționale vor fi prezentate în lumina unor studii de caz. În ciuda utilizării pe scară largă în lume, primul terasament cu geoBLOCK a fost deschis traficului în Decembrie 2023, în România. Acest prim proiect va fi și el discutat în detaliu. Vom răspunde la întrebările frecvente referitoare la geotehnologia geoBlock.” – Keynote speaker: Prof. Dr. A. Tolga Ozer – specialist în geoBLOCK.
“Principalele domenii de utilizare în România pot fi construirea rambleelor de autostrăzi, drumuri naționale și județene proiectate pe terenuri compresibile (reducând foarte mult volumul de material de umplutură ce trebuie excavat, transportat, depozitat, pus în lucrare compactat corespunzător și eventual tratat cu var și/sau ciment). Iar în prezent există perspectiva realizării unor sectoare de autostrăzi importante al căror traseu străbate terenuri deficitare pentru soluțiile clasice. geoBLOCK EPS este un produs multifuncțional, eficient în utilizarea într-o mare varietate de aplicații. Geofoamul EPS a fost utilizat în pavajele rutiere și aeriene și sistemele de cale ferată, sub clădirile frigorifice de depozitare, arenele sportive și rezervoarele de depozitare pentru a preveni înghețarea și ridicarea solului. Este, de asemenea, utilizat și în segmente de clădiri subterane pentru a reduce necesarul de încălzire și răcire sezonieră. geoBLOCK poate fi tăiat și modelat chiar în locația unde va fi aplicat, cu ușurință pentru a crea profiluri arhitecturale și de peisaj interesante. Un avantaj suplimentar al utilizării geobloc, pentru un acoperiș vegetativ este valoarea suplimentară de izolare termică pe care o oferă.” Viorel Mareș, Director de Dezvoltare Produse și Soluții Tehnice, Austrotherm
“Deoarece geoBLOCK EPS este un produs proiectat, acesta ajunge pe șantier după verificări riguroase, spre deosebire de alte materiale de umplere care necesită testare QA / QC. geoBLOCK EPS le permite inginerilor, arhitecților și constructorilor să proiecteze pentru funcții cheie de geosinteză și să selecteze cea mai bună combinație de produse pentru a atinge obiectivele proiectului. Cu o rezistență și o flexibilitate fără precedent pentru un produs de umplutură, Geofoam EPS oferă, de asemenea, soluții inovatoare pentru o serie de probleme, inclusiv protecția împotriva șocurilor de la cutremur, a zgomotului și a amortizării vibrațiilor. Rezistența ridicată la compresiune a produslui EPS îl face în măsură să susțină în mod adecvat încărcările de trafic asociate autostrăzilor, drumurilor europene sau naționale, dar și celor construite în mijlocul orașelor. Un avantaj remarcabil față de modelele tradiționale este densitatea produslui. Densitatea blocului de polistiren de la Austrotherm reprezintă în jur de un procent din densitatea solului compactat.” Roxana Ghioca, Dir Gen Austrotherm România.
În anul financiar 2023, Grupul Austrotherm a obținut o cifră de afaceri de 436 milioane. Deține în prezent un total de 26 de unități de producție de materiale izolante în 12 țări. Pe lângă sediul central din Wopfing și fabricile din Pinkafeld și Purbach, pionierul izolațiilor este reprezentat de companii din România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Croația, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Turcia. Suntem o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de euro cu 6.900 de angajați la 31 decembrie 2023.
În România, deținem 4 unități de producție strategic din puct de vedere geografic. Acoperim Moldova și centrul târzii din Fabrica de la Horia, acoperim partea de sud și sud – est din București, livrăm din Arad către partea de nord și nord vest, iar fabrica din Călan acoperă cu succes partea de vest și sud vest a țării. Evident, alegem rutele optime pentru tranzit. Alegerea punctului de livrare ține cont și de specificul mărfurilor comandate.
Toate cele 4 unități de producție Austrotherm lucrează la standard de calitate certificat. Fiecare unitate dispune și de laboratoare de verificare a parametrilor în timp real a procesului de fabricație, produsele pleacă spre piață după o atentă verificare internă.
Un material Investing in Property