Vânzările de case și apartamente au crescut în 2024 cu 7,6% în București și Ilfov față de rezultatul înregistrat în 2023, în timp ce la nivel național au fost vândute anul trecut cu 6,6% mai multe locuințe comparativ cu 2023.
Spania intenționează să impună un impozit de până la 100% pe proprietățile cumpărate de nerezidenți din țări din afara UE, cum ar fi Regatul Unit, relatează BBC.
Genesis Property o numește pe Flavia Schoech în funcția de Chief Operating Officer (COO).
Compania de consultanță imobiliară Griffes a intermediat în 2024 tranzacții record de peste 85.000 mp de spații de birouri.
Incendiile devastatoare din Los Angeles scot la iveală vulnerabilități majore ale pieței imobiliare din Statele Unite. Flăcările care au cuprins zone din jurul celui de-al doilea mare oraș american, inclusiv cartierul de lux Pacific Palisades, au provocat deja moartea a 16 persoane și evacuarea a peste 100.000 de oameni. Potrivit unei estimări timpurii realizate de AccuWeather, pagubele se ridică la peste 50 de miliarde de dolari, relatează Reuters.
Prețurile locuințelor au crescut cu 2,6% în zona euro și cu 3,8% în UE, în trimestrul trei din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, după ce în trimestrul doi din 2024, prețurile la locuințe au urcat cu 1,4% în zona euro și cu 3% în UE, arată datele colectate prin Indicele prețurilor locuințelor, publicat de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Romcim respinge concluziile raportului de investigație al Consiliului Concurenței.
Instituția privată de învățământ Cambridge School of Bucharest va reveni în monumentul istoric neorenascentist din centrul Bucureștiului, în care a copilărit prințesa Martha Bibescu, după ce proprietarii școlii, cunoscuți pentru înființarea celui mai mare lanț de farmacii din România, au cumpărat imobilul, la licitație, de la urmașii lui Fathi Taher, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.
Holcim România respinge concluziile raportului de investigație al Consiliului Concurenței și declară că a acționat și continuă să acționeze în conformitate cu normele concurențiale.
Consiliul Concurenței a sancționat companiile Holcim Romania S.A., Romcim S.A. și Heidelberg Materials România S.A. cu amenzi în valoare totală de 217.966.541,82 lei (aproximativ 43,7 milioane euro) pentru coordonarea politicilor de stabilire a prețurilor.