Profit în creștere pentru dezvoltatorul polonez de jocuri video CD Projekt

Profit în creștere pentru dezvoltatorul polonez de jocuri video CD Projekt
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Dezvoltatorul polonez de jocuri video CD Projekt a înregistrat o creștere de 44% a profitului net din primul trimestru, peste așteptări, ca urmare a vânzărilor mai mari de jocuri, transmite Reuters.

Profitul net a atins 100,1 milioane de zloți (25,6 milioane de dolari), față de așteptările analiștilor de 76 de milioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Grupul austriac Raiffeisen lansează în România o entitate IT. Hornbach și Mega Image au avut mișcări similare CITEȘTE ȘI Grupul austriac Raiffeisen lansează în România o entitate IT. Hornbach și Mega Image au avut mișcări similare
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Veniturile din vânzări pentru perioada respectivă au crescut cu 30% față de intervalul similar al anului trecut, până la 226,8 milioane de zloți, în principal datorită vânzărilor puternice continue ale Phantom Liberty, o extindere a caracteristicilor jocului emblematic Cyberpunk 2077, scrie News.ro.

”Suntem mulțumiți de cifrele vânzărilor din primele luni ale anului... Câștigurile puternice au mers mână în mână cu fluxuri de numerar operaționale solide, care s-au ridicat la 181 de milioane de zloți în primul trimestru”, a declarat șeful Finanțelor Piotr Nielubowicz.

Acesta a mai spus că: ”acum va trebui să investim în proiecte viitoare, dar este ceva pentru care suntem bine pregătiți, datorită rezervelor noastre de numerar pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. De asemenea, ne bazăm pe continuarea vânzărilor puternice ale catalogului nostru retroactiv.”

În aprilie, CD Projekt a primit premiul ”Evolving Game” pentru Cyberpunk 2077, la BAFTA Games Awards 2024.

”Suntem foarte fericiți să primim un premiu atât de prestigios în industrie. Îl vedem ca o justificare a muncii noastre asidue pe Cyberpunk 2077 din ultimii trei ani, precum și a bine-primitei sale expansiuni Phantom Liberty”, a spus CEO-ul Michal Nowakowski.

viewscnt
Afla mai multe despre
cd projekt
jocuri