Meta a încheiat un pact de partajare a datelor cu băncile din Marea Britanie pentru a contracara înșelătoriile

Meta a încheiat un pact de partajare a datelor cu băncile din Marea Britanie pentru a contracara înșelătoriile
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:12

Compania-mamă a Facebook, Meta Platforms, a declarat că lucrează cu două bănci importante din Marea Britanie la un aranjament de partajare a informațiilor pentru a ajuta la protejarea consumatorilor de fraudă, transmite CNBC.

Meta a spus că își extinde pactul Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIPE) pentru a permite băncilor din Marea Britanie să partajeze direct informații cu gigantul rețelelor sociale, în încercarea de a-l ajuta să detecteze și să elimine conturile de escrocherie și schemele de fraudă coordonate, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
SURPRIZĂ - FOTO Cel mai mare lanț de cafenele al Greciei vine în România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - FOTO Cel mai mare lanț de cafenele al Greciei vine în România
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Meta a spus că tehnologia a fost deja testată cu mai multe bănci din Regatul Unit.

Într-un exemplu, Meta spune că a reușit să elimine 20.000 de conturi ale unor escroci implicați într-o rețea de înșelătorie a biletelor de concert care vizează persoane din Regatul Unit și SUA, datorită datelor partajate de către creditorii britanici NatWest și Metro Bank.

NatWest și Metro Bank sunt singurele bănci din Marea Britanie care fac parte în prezent din pactul de schimb de informații privind fraudele, dar mai târziu se vor alătura mai multe, potrivit Meta.

”Această activitate ne-a văzut deja luând măsuri împotriva a mii de conturi gestionate de escroci, indicând importanța ca băncile și platformele să lucreze împreună pentru a aborda această problemă societală”, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful global de combatere a fraudei la Meta, într-un comunicat de miercuri. .

”Vom învinge acești infractori doar dacă lucrăm împreună și împărtășim informații relevante legate de escrocherii. Instituțiile financiare pot împărtăși informații unice cu noi, pe care le putem folosi, la rândul lor, pentru a ne instrui sistemele să ia măsuri împotriva mai multor escrocherii la nivel global”, a adăugat Gleicher.

Meta s-a confruntat de mult timp cu apeluri de la bănci din Marea Britanie pentru a face mai mult pentru a împiedica escrocii să activeze pe platformele sale, care includ Facebook, Instagram și WhatsApp.

FOTO Continuă extinderea agresivă în România a polonezilor sub brandul Froo. Câte magazine vor deschide în următoarele săptămâni CITEȘTE ȘI FOTO Continuă extinderea agresivă în România a polonezilor sub brandul Froo. Câte magazine vor deschide în următoarele săptămâni

În 2022, banca digitală britanică Starling, care este susținută de Goldman Sachs, a început să boicoteze Meta și a retras publicitatea de pe platformele sale din cauza temerilor că compania nu reușește să abordeze publicitatea financiară frauduloasă.

Aplicațiile Meta au fost frecvent abuzate de escrocii care încearcă să-i escrocheze utilizatorii printr-o varietate de scheme frauduloase.

Una dintre cele mai frecvente forme de înșelătorie pe care utilizatorii le întâlnesc pe platformele companiei este frauda autorizată de plată push, prin care infractorii încearcă să convingă oamenii să le trimită bani dându-se drept persoane sau companii care vând un serviciu.

Meta are deja politici care interzic promovarea fraudelor financiare, cum ar fi escrocherii de împrumuturi și scheme care promit rate ridicate de rentabilitate. Firma interzice, de asemenea, reclamele care promit rezultate nerealiste sau garantează un profit financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
marea britanie
banci