Cambridge Analytica, anchetată de FBI și Departamentul american al Justiției

Cambridge Analytica, anchetată de FBI și Departamentul american al Justiției
scris 16 mai 2018

Departamentul american al Justiției și poliția federală (FBI) anchetează Cambridge Analytica, o firmă de analiză de date închisă în urma scandalului privind colectarea datelor a zeci de milioane de utilizatori Facebook, dezvăluie The New York Times, scrie Reuters.

Procurori încearcă să interogheze foști angajați Cambridge Analytica și bănci implicate în afacerile sale, scria în ediția de marți cotidianul, citând oficiali americani și alte surse la curent cu ancheta, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Cambridge Analytica a anunțat luna aceasta că se închide, după ce a pierdut clienți și s-a confruntat cu pierderi tot mai mari în urma unor dezvăluiri potrivit cărora a cules datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook - fără consimțământul acestora - începând din 2014.

Acuzații cu privire la culegerea și manipularea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook de către Cambridge Analytica - angajată de echipa de campanie a miliardarului republican Donald Trump în 2016 - au declanșat o serie de anchete atât în Statele Unite, cât și în Europa.

Sorin Grindeanu, președinte ANCOM: 2017, al doilea an consecutiv în care consumul de internet mobil aproape s-a dublat CITEȘTE ȘI Sorin Grindeanu, președinte ANCOM: 2017, al doilea an consecutiv în care consumul de internet mobil aproape s-a dublat

Ancheta Departamentului american al Justiției și FBI pare să se concentreze asupra tranzacțiilor financiare ale firmei și a modului în care și-a însușit și a folosit datele culese de la Facebook și alte surse, potrivit NYT.

Anchetatorii au contactat de asemnea Facebook, scrie ziarul.

FBI, Guvernul și Facebook au refuzat să comenteze pentru Reuters.

Foști reprezentanți ai Cambridge Analytica nu au fost imediat disponibili să comenteze.

Cambridge Analytica a fost înființată în 2013 - la început punând accentul asupra alegerilor americane - cu o susținere în valoare de 15 milioane de dolari din partea miliardarului Robert Mercer, un donator al Partidului Republican.

Numele firmei a fost ales de fostul consilier de rang înalt al președintelui Donald Trump Steve Bannon, potrivit ziarului.

Bannon a plecat de la Casa Albă în august 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
cambridge analytica
fbi