Grupul britanic de apărare BAE Systems este optimist în privința perspectivelor sale de creștere

Grupul britanic de apărare BAE Systems este optimist în privința perspectivelor sale de creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

BAE Systems este pe cale să îndeplinească previziunile pentru profituri mai mari și prognozează ”un nou impuls pozitiv” datorat angajamentului recent al guvernului britanic de a crește cheltuielile pentru apărare, transmite Reuters.

Portofoliul de comenzi al BAE, la fel ca cel al multor companii occidentale de apărare, s-a umflat în ultimii doi ani, deoarece guvernele au reacționat la riscul geopolitic sporit în urma războiului din Ucraina și pe fondul tensiunilor crescânde cu China, scrie News.ro.

Cea mai veche fabrică de lactate din Italia angajează doar persoane de peste 60 de ani CITEȘTE ȘI Cea mai veche fabrică de lactate din Italia angajează doar persoane de peste 60 de ani

BAE, cea mai mare companie de apărare a Marii Britanii, care produce submarine și avioane de luptă și furnizează muniții, a declarat că respectă previziunile publicate în februarie privind o creștere a profitului său pe acțiune cu 6%-8% în 2024, la venituri cu 10-12% mai mari.

Grupul a spus că va beneficia de recenta trimitere a pachetului de ajutor suplimentar al SUA către Ucraina și de angajamentul luat de Marea Britanie în aprilie, de a cheltui 2,5% din PIB pe an până în 2030.

În martie, BAE a câștigat un contract uriaș pentru a ajuta Australia să construiască submarine cu propulsie nucleară, în cadrul pactului de securitate AUKUS, iar compania a declarat că este bine poziționată pentru dezvoltări ulterioare în acest domeniu.

”Cu prezența noastră globală și portofoliul larg de tehnologii și servicii de ultimă generație, orice extindere ulterioară a programului actual AUKUS ne-ar spori oportunitatile pe termen lung”, a declarat compania.

Acțiunile la BAE au crescut cu 24% în acest an, oferind companiei o capitalizare de piață de 42 de miliarde de lire sterline (52 de miliarde de dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
bae systems