Volume foarte mici la BVB. Nicio acțiune nu a depășit reperul unor tranzacții de 3 milioane lei

Volume foarte mici la BVB. Nicio acțiune nu a depășit reperul unor tranzacții de 3 milioane lei

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 feb 2023

Deși a fost mai bine distribuită în adâncime, pe mai mulți emitenți, lichiditatea a fost din nou slabă pe bursa românească.

Americanii au revenit după minivacanța unei sărbători naționale cu apetit la vânzare. Indicii principali de la New York Stock Exchange pierdeau 1 procent. La Bursa de Valori București, o zi cu necunoscute la nivel regional și cu discursuri ale președinților marilor puteri încleștate într-un conflict de proximitate în Ucraina, aversiunea la risc s-a resimțit în primul rând prin retragerea de la „butoane” a investitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rulajul pieței de acțiuni a fost, în consecință, de numai 15,83 milioane lei (3,22 milioane euro), cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV), adunând schimburi de doar 2,48 milioane lei într-o sesiune în care cotația a coborât cu 0,10% sub referință.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Electromagnetica reușește să confirme rezultatul de la 9 luni și obține pentru întreg anul trecut un profit net de 25 milioane lei. Tăiere importantă de datorii CITEȘTE ȘI Electromagnetica reușește să confirme rezultatul de la 9 luni și obține pentru întreg anul trecut un profit net de 25 milioane lei. Tăiere importantă de datorii

Acestea au fost urmate de titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au corectat cu 0,37%, până la prețul de 40,15 lei/acțiune, pe o activitate de 1,68 milioane lei, și de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au avansat cu 0,72%, până la prețul de 2,1050 lei/acțiune, pe transferuri de 1,57 milioane lei. Acestea sunt susținute de oferta publică de răscumpărare derulată pentru un număr de 225,00 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 3,61% din capitalul social, la un preț superior celui din piață, de 2,1900 lei/acțiune.

Sunt mișcări neconcludente așa cum a fost piața și la nivelul indicilor: +0,35% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul 50.322,21 de puncte, -0,38% pentru indicele energetic BET-NG și -0,06% pentru indicii BET-XT și BET, ultimul stabilizându-se la nivelul de 12.346,62 de puncte.

Volume foarte mici la BVB. Nicio acțiune nu a depășit reperul unor tranzacții de 3 milioane lei

Tranzacții apropiate de reperul uor tranzacții de 1 milion de lei an consemnat pe alte 5 simboluri, majoritatea cu tendință negativă: -0,52%, până la prețul de 0,44740 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), +0,50%, până la prețul de 300,00 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), -1,18%, până la prețul de 9,20 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), -0,51%, până la prețul de 19,48 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) și -0,23%, până la prețul de 43,40 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica