Sesiune de indecizie la BVB, marcată de deprecieri ușoare. Pe contrasens - fondurile închise de investiții

Sesiune de indecizie la BVB, marcată de deprecieri ușoare. Pe contrasens - fondurile închise de investiții

Sursa foto: Maciek905 / dreamstime.com

scris 22 aug 2018

Indicii principali de la Bursa de Valori București au pierdut cu puțin peste un sfert de procent într-o sesiune în care piața se află într-o zonă tehnică importantă. Pe contrasens față de restul pieței au fost fondurile închise de investiții.

Investitorii încă nu vor să ia o decizie majoră pentru a imprima o direcție pieței, așteptând o decantare a interpretărilor rezultatele financiare semestriale ale companiilor listate de către analiștii marilor jucători. Faptul că raliul din minime a fost destul de puternic și de abrupt este în măsură să pună în gardă investitorii că o eventuală respingere ar găsi cumpărători, dar și că piața mai are nevoie de acumulări de energie pentru a continua parcursul pozitiv.

Urmărește-ne și pe Google News

Rezultatul este o neutralizare. Pe un rulaj al pieței de acțiuni de 25,41 milioane lei (5,47 milioane euro), tendința a fost ușor descendentă. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,27%, o dinamică similară având-o și indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 8.189,52 de puncte. Din punct de vedere tehnic, indicele dă rateuri într-o zonă de confluență a 3 niveluri de rezistență importante: 1) zona de congestie în care piața „s-a blocat” la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, 2) retragerea Fibonacci de 38,2% a întregului „swing” descendent din maximele post-criză consemnate la finele lunii aprilie și minimele locale de la începutul lunii iulie, 3) media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Sesiune de indecizie la BVB, marcată de deprecieri ușoare. Pe contrasens - fondurile închise de investiții

Bursa românească a fost ușor pe contrasens față de piețele europene, care, cu excepția indicelui BUX de la Budapesta care a suferit un declin de 1,73%, au avut evoluții favorabile: +0,25% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,11% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,22% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,01% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,64% pentru indicele WIG20 de la Varșovia și +0,39% pentru indicele PX de la Praga.

Profit net semestrial aproape triplu pentru Romcarbon Buzău CITEȘTE ȘI Profit net semestrial aproape triplu pentru Romcarbon Buzău

Pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 7,81 milioane lei, s-au situat titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care s-au corectat cu 0,31%, până la prețul de 32,50 lei/acțiune.

Aceatsa a tras în jos indicele energetic BET-.NG, care a închis cu 0,02% sub referință. Cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP) a avut o zi de staționare pentru titlurile sale, la nivelul de 0,3290 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,04 milioane lei. Prin contrast, titlurile Electrica (EL) au urcat cu 0,19%, până la prețul de 10,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,36 milioane lei.

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 5,88 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,91%, până la prețul de 0,8900 lei/acțiune. Astfel, indicele finanicar BET-FI a urcat cu 0,42%, până la nivelul de 38.035,54 puncte. Tot din componența sa, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au crescut cu 0,46%, până la prețul de 2,2000 lei/acțiune pe tranzacții de aproape 503.000 de lei.

Prin prisma volumelor, interes a existat și pe titlurile bancare, chiar dacă cele 2 instrumente financiare lichide pe acest segment au avut o sesiune „roșie”. Titlurile Bănci Transilvania (TLV) s-au corectat cu 1,06%, până la prețul de 2,3400 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,77 milioane lei. În același timp, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au pierdut 1,42%, până la prețul de 13,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,90 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
omv petrom
electrica
banca transilvania
brd