Fabrica de baterii a Volkswagen din Germania va rămâne deocamdată la jumătate din capacitate, pe fondul presiunii costurilor

Fabrica de baterii a Volkswagen din Germania va rămâne deocamdată la jumătate din capacitate, pe fondul presiunii costurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

Filiala de baterii a Volkswagen, PowerCo, va construi pentru moment doar una dintre cele două linii de producție planificate la fabrica sa din Salzgitter din Germania, a declarat consiliul său de întreprindere, în timp ce sectorul auto se adaptează la încetinirea cererii de vehicule electrice, transmite Reuters.

Directorul pentru tehnologie al grupului, Thomas Schmall, a arătat joia trecută, la o întâlnire cu personalul, un diapozitiv cu planurile pentru o singură linie de producție a fabricii cu o capacitate totală de 20 de gigawați oră, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului de întreprindere, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Hidroconstrucția vinde active de 65 milioane euro CITEȘTE ȘI Hidroconstrucția vinde active de 65 milioane euro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Fabrica are spațiu pentru două linii, dar doar una este în construcție, cu planuri pentru o a doua aflate în așteptare.

”Aceasta este o declarație clară de război pentru personalul fabricii”, a spus purtătorul de cuvânt, deoarece lucrătorii se temeau că a doua linie ar putea fi abandonată ca parte a unei eforturi mai ample de reducere a costurilor la companie.

O serie de întâlniri ale personalului au avut loc în fabricile producătorului de mașini săptămâna aceasta, după ce luni a făcut un anunț bombă, amenințănd că va închide fabricile și va elimina garanțiile de locuri de muncă la marca sa Volkswagen, spunând că are doar 1-2 ani pentru a ”întoarce lucrurile” .

Volkswagen a declarat anterior că fabrica Salzgitter va extinde treptat capacitatea la 40 gigawați oră pe an, dar nu a furnizat o cronologie în acest sens.

Un purtător de cuvânt PowerCo a declarat că compania încă plănuiește să înceapă producția la Salzgitter în 2025, așa cum era planificat.

”Extinderea în continuare a capacităților de producție va fi condusă în mod flexibil și în conformitate cu cererea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

China interzice produsele din carne de pasăre din Polonia CITEȘTE ȘI China interzice produsele din carne de pasăre din Polonia

Cele trei fabrici anunțate de PowerCo, din Salzgitter, Valencia din Spania și Ontario, Canada, au o capacitate combinată de până la 170 gigawați oră.

Schmall a declarat luna trecută. pentru ziarul german FAS. că fabricile din Spania și Canada ar putea fi extinse, dar rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
powerco