Arabia Saudită a atras 12,35 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni Aramco, după creșterea ofertei

Arabia Saudită a atras 12,35 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni Aramco, după creșterea ofertei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Arabia Saudită a strâns un total de 12,35 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni la grupul Aramco, după ce a crescut oferta la cea mai valoroasă companie petrolieră din lume, arată un document văzut de Reuters.

Succesul vânzării de acțiuni și veniturile suplimentare vor contribui la alimentarea în continuare a ambițiilor Arabiei Saudite de a investi în noi industrii și de a-și diversifica economia dincolo de sectorul petrolier, în cadrul planului său Vision 2030, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Planurile de 130 de miliarde euro ale Europei de Est în domeniul energiei nucleare se lovesc de realitățile financiare CITEȘTE ȘI Planurile de 130 de miliarde euro ale Europei de Est în domeniul energiei nucleare se lovesc de realitățile financiare
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Regatul a strâns încă un miliard de dolari după ce a exercitat o așa-numită opțiune greenshoe, conform documentului, care permite băncilor să plaseze mai multe acțiuni atunci când există cerere din partea investitorilor.

Guvernul a vândut luna trecută o participație de 0,64%, sau aproximativ 1,545 miliarde de acțiuni, la Aramco la prețul de 27,25 riali (7,27 dolari) pe acțiune.

Alte 154,5 milioane de acțiuni au fost plasate prin intermediul băncii americane Merrill Lynch, care a acționat ca manager de stabilizare a tranzacției.

Acțiunile Aramco au crescut cu 3,3% de la oferta de luna trecută, tranzacționându-se la 28,15 riali pe unitate.

Merrill Lynch aafirmat într-un document că și-a exercitat opțiunea de supraalocare și că perioada de stabilizare de o lună s-a încheiat fără astfel de tranzacții.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudită
aramco