Numărul pasagerilor care au circulat cu trenul a scăzut

Numărul pasagerilor care au circulat cu trenul a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:35

Numărul pasagerilor care au călătorit cu trenul, în primul semestru din 2024, a fost de 35,54 milioane, în scădere cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Dintre aceștia, 35,299 milioane pasageri au călătorit în țară, iar 141.000 au efectuat călătorii internaționale

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Accor atinge un prag istoric de hoteluri. Pregătește o nouă deschidere și în București CITEȘTE ȘI FOTO Accor atinge un prag istoric de hoteluri. Pregătește o nouă deschidere și în București
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Transportul feroviar de pasageri a avut, în primele șase luni ale anului, o pondere de 16,6% în transportul total de pasageri, fiind depășit, de departe, de transportul rutier, cu o pondere de 77,5%, scrie Agerpres.

În ceea ce privește transportul feroviar de mărfuri, volumul a scăzut cu 9,8% față de semestrul I din 2023, înregistrându-se creștere doar în transportul internațional, cu 2,7%. Au fost transportate 21,905 milioane tone mărfuri, din care 78,5% în transport național.

Ponderi semnificative în totalul mărfurilor transportate au fost înregistrate pentru diviziunile: cocs, produse rafinate din petrol (23,7%) și cărbune și lignit; țiței și gaze naturale (17,9%).

FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda continuă extinderea în România

Potrivit INS, majoritatea indicatorilor tehnico-economici de utilizare a parcului de vehicule în transportul feroviar au înregistrat o evoluție negativă comparativ cu semestrul I 2023, o dinamică pozitivă fiind consemnată la indicatorul privind timpul mediu de rulaj al vagoanelor de marfă (zile), care a crescut cu 16,8%.

Evoluții negative față de primele șase luni din 2023 au fost înregistrate la următorii indicatori: parcursul mediu zilnic al locomotivelor folosite pentru transportul mărfurilor (km/zi) - scădere cu 13,2%; vagoane încărcate pe rețeaua CFR (mii vagoane) - scădere cu 12%; viteza medie comercială a trenurilor de marfă (km/h) - scădere cu 8%; vagoane încărcate intrate din străinătate (mii vagoane) - scădere cu 6,5%; greutatea medie brută a vagoanelor de marfă (tone/tren) - scădere cu 5,8%; parcursul mediu zilnic al vagoanelor de marfă (km/zi) - scădere cu 4,4%; viteza medie comercială a trenurilor de pasageri (km/h)- scădere cu 3,1% etc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pasageri
tren