Un consorțiu deținut parțial de guvernul ungar a amenințat oficial guvernul spaniol cu o acțiune în justiție în legătură cu decizia acestuia de a bloca oferta Ungariei de preluare a unui producător spaniol de trenuri, informează Politico. Guvernul de stânga al prim-ministrului spaniol Pedro Sánchez a blocat tranzacția din motive de „securitate națională”, în special din cauza potențialelor legături ale Ungariei cu Rusia, conform unor rapoarte anterioare din presa spaniolă.
Producătorul chinez de automobile electrice BYD semnează o mișcare strategică majoră pe piața europeană: preluarea rețelei sale de distribuție din Germania, cea mai mare piață auto a continentului. Acordul, încheiat cu Hedin Mobility Group, unul dintre cei mai mari dealeri auto din Europa, plasează BYD în centrul strategiei sale de expansiune pe Bătrânul Continent.
Numărul românilor care și-au depus deja CV-urile și au fost angajați în Debrecen, la uzina BMW din orașul maghiar, nu este public, dar se știe că aceștia vor începe să producă primele mașini până la sfârșitul anului. Secția de vopsitorie este prima pusă în funcțiune, relevă datele analizate de Profit.ro.
Restructurarea de la Audi continuă cu o decizie destul de dură. Hildegard Wortman, director de vânzări Audi, membru în Consiliul de Administrație, va părăsi compania, la solicitarea CEO-ului Gernot Dollner. Marca premium a grupului VW raportase rezultate dezastruoase la jumătatea anului.
Consiliul Județean Hunedoara anunță că “Drumul Regelui” – DJ 707 Vața de Jos – Petriș (Arad) va fi modernizat cu fonduri europene, iar valoarea proiectului depășește 42 de milioane de euro.
Centura Capitalei ar urma să fie lărgită la 4 benzi pe sectorul DN2 – A2 (11km), la pachet cu realizarea unor noi pasaje supraterane pe traseul drumului modernizat. Pentru acest contract CNAIR a desemnat câștigător o asociere de constructori din România și Bulgaria care au ofertat la licitație puțin peste 90 de milioane de euro.
Obligat să funcționeze cu o lipsă gravă de personal, mai ales pentru activitățile de curățenie, de manipulare a bagajelor și de mentenanță a infrastructurii, iar asta din cauza unei legi care a blocat angajările în sistemul bugetar, Aeroportul din Oradea va face, în sfârșit, noi angajări.
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a atins pragul de 200.000 de pasageri, moment de bilanț în care conducerea instituției aeroportuare a anunțat că de la inaugurare s-au transportat, de asemenea, 100 de tone de mărfuri în regim cargo.
Autoritățile au început procedurile de validare a documentației pentru contractul necesar elaborării Studiului de Fezabilitate în baza căruia va fi construit cel de al doilea pod care va asigura legătura între Giurgiu (România) și Ruse (Bulgaria).
Consiliul Județean Argeș scoate la licitație contractul pentru construirea unui pod pe un drum județean, fiind pentru a treia oară în aproape un an și jumătate când se anunță procedură de achiziție publică pentru lucrarea a cărei valoare depășește 28 de milioane de lei. Anterior, niciuna dintre ofertele depuse nu a fost considerată admisibilă, iar procedura a fost contestată și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), dar și în justiție.