VIDEO Prima TV: Criza alimentară amenință tot globul

VIDEO Prima TV: Criza alimentară amenință tot globul
scris 28 mai 2022

Criza alimentară amenință toate statele lumii! Acest lucru este susținut de Organizația Națiunilor Unite. Secretarul general al ONU a avertizat că zeci de milioane de oameni s-ar putea confrunta cu lipsa alimentelor și, implicit, cu foamete, la nivel mondial.

Criza alimentară devine un motiv de îngrijorare la nivel mondial. Secretarul general al ONU spune că, în pofida războiului, fără exporturile alimentelor din Ucraina, Rusia și Belarus , criza alimentară nu poate fi soluționată, arată Prima TV.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

De cealaltă parte însă, secretarul de stat al SUA Anthony Blinken a catalogat ca ”false” toate informațiile potrivit cărora sancțiunile impuse Rusiei ar fi agravat această situație.

Criza alimentară are nevoie de un răspuns global conform secretarului de stat al SUA. El a anunțat și că Statele Unite vor acorda o nouă asistență de urgență, de 215 milioane de dolari, pentru criza alimentară din Ucraina.

Cu toate acestea, România nu va fi lovită de o criză alimentară. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că, în acest moment, în țară se produce de peste două ori mai mult decât este nevoie, lucru ce asigură securitate alimentară.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

În 2020, unul din cel mai secetos an, România a produs aproape 6,5 milioane de tone de grâu, necesarul de consum fiind de 4,5 milioane de tone. Datorită investițiilor în retehnologizare, România va avea producții din ce în ce mai bune, mai spune ministrul Agriculturii.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza alimentara
preturi