Angajații din sistemul bugetar încep anul 2025 cu aproape o săptămână liberă. Nu vor mai avea liber pe 3 ianuarie, așa cum era stabilit inițial, dar au în continuare vacanță pe 6-7 ianuarie, după weekend.
Benzina se va scumpi cu 17 bani/l, iar motorina cu 16 bani/l în această prima zi a anului 2025, în urma deciziei Guvernului de actualizare cu rata inflației a accizelor, o scumpire mult mai redusă decât cea din acest an, de 72 de bani/l la motorină și 66 bani/l la benzină, efectuată în două etape, pe 1 ianuarie și pe 1 iulie.
Nicio livrare de gaz rusesc către Europa prin gazoductele ucrainene nu va mai fi efectuată pe 1 ianuarie, a confirmat marți operatorul acestei rețele de conducte, consfințind astfel sfârșitul acordului de tranzit al gazului rusesc încheiat în 2019 de Ucraina cu compania rusă Gazprom, transmit agențiile AFP și Reuters.
Producătorul de utilaje automatizate și robotizate COMAU are un nou acționar majoritar, după ce Stellantis a vândut cea mai mare parte a pachetului de acțiuni deținut fondului de investiții One Equity Partners.
Anul bursier se încheie cu o ofertă publică împotmolită cel puțin pe tranșa de retail.
România a preluat în legislația națională directiva NIS2 pentru consolidarea securității cibernetice a infrastructurilor din sectoarele de importanță critică și pentru alinierea României la cele mai înalte standarde europene de securitate.
Curtea Supremă venezueleană a amendat cu zece milioane de dolari platforma TikTok, pe care o acuză de ”neglijență” în controlarea provocărilor online, după moartea a trei adolescenți venezueleni care au participat la o provocare periculoasă lăsată în circulație pe platforma chineză, relatează AFP.
După cum a relatat Profit.ro, contractul cu centrala MGRES, deținută de compania rusă de stat InterRAO, nu a mai fost prelungit, după ce Gazprom a anunțat că nu mai livrează gaze în Transnistria.
Pakistanul a demarat construcția unui nou reactor nuclear, de concepție chineză, care va putea să producă 1.200 de megawați (MW) de energie electrică, un proiect cu o valoare de 4,8 miliarde de dolari, transmite agenția EFE.
Ford Otosan, compania mixtă cu sediul în Turcia, care deține uzina de automobile de la Craiova, a reușit să producă un număr record de autovehicule în primele 11 luni ale acestui an și se pregătește să atingă un prag istoric, la finalul lui 2024, potrivit datelor obținute de Profit.ro.