Veniturile Stanleybet Capital sunt generate de participațiile deținute la entitățile afiliate, provenind în proporție de peste 93% din dividende de la companiile din componența Grupului. În structura veniturilor Stanleybet Capital, ponderea cea mai mare o deține divizia de săli de jocuri premium Game World, care a generat venituri de peste 124 milioane lei în primele șase luni ale anului, în creștere cu 8,27% față de aceeași perioadă a anului precedent. În același interval, divizia de agenții de pariuri sportive Stanleybet a realizat venituri de peste 121 milioane lei, în urcare cu 6% față de rezultatul consemnat în primele șase luni din 2023.
Grupul italian UniCredit a încheiat primele 9 luni din acest an cu un profit în creștere cu 22% față de perioada similară a anului trecut. Au crescut veniturile din dobânzi și au scăzut costurile cu provizioanele de risc, dar taxa bancară a mâncat din venitul net.
Autoritățile pregătesc încă un pasaj rutier pe 3 niveluri, acum în zona Balotești, la intersecția DN1(km 20+750) cu DJ101, parte din noua generație de pasaje rutiere ce vor fi construite pe drumurile naționale.
Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea a organizat primul eveniment care a marcat constituirea Consiliului Consultativ al FSE, o nouă structură menită să faciliteze dialogul și colaborarea dintre mediul academic și cel de afaceri. Scopul acestei inițiative este de a sprijini tranziția absolvenților către piața muncii și de a contribui la dezvoltarea economiei locale.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, la Focșani, că pe lotul 4 al Autostrăzii Moldovei, Mândrești Munteni - Focșani, care va fi dat în circulație joi, constructorul a stabilit un adevărat record, peste 3.200 de muncitori cu 1.000 de utilaje fiind implicați pentru realizarea acestui tronson de autostradă.
Prețul pe care îl vor plăti clienții PPC pentru energia electrică de la 1 aprilie 2025, când este așteptată liberalizarea sectorului energetic, reflectă condițiile actuale de pe piețele angro, de unde furnizorii cumpără energia livrată clienților finali reprezentanții PPC România.
Începutul anilor `90 a reprezentat un salt în gol pentru spriritul anteprenorial românesc. Treceam de la economia centralizată de stat, la economia capitalistă, după 45 de ani în care cultura antreprenorială, pur și simplu, nu existase. Societatea se culca seara cu o paradigmă și se trezea dimineața cu alta. Social, uman, economic, totul era un carusel în care puțini aveau curajul să se urce pentru că se temeau fie și să privească prin ce treceau cei care își asumau riscuri. Plus că, asa e natura umană, reticentă la schimbare, la risc, intervine instinctul de conservare care îți spune că mai bine stai liniștit și mai vedem. Sau e o parte a ADN-ului românesc…greu de spus.
Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații (PTTR) din sectorul 6 al capitalei, încadrat în clasa I de risc seismic, va fi reconstruit cu fonduri de circa 54 milioane euro , urmând să devină "cel mai tare colegiu tehnic din țară", anunță autoritățile.
Discounterul german Penny își continuă expansiunea și anunță deschiderea magazinului cu numărul 384 din România, magazin în Filipeștii de Pădure, județul Prahova.
Grupul rus de Lukoil intenționează să vândă rafinăria din Bulgaria, cel mai mare activ al său din Balcani, unui consorțiu qatario-britanic până la sfârșitul anului.