Impredictibilitatea a devenit cel mai predictibil lucru pentru economia României și nu doar în contextul de față. Sistemul bancar și-a învățat însă lecția în urma crizelor prin care a trecut începând cu anul 2008, se află într-o poziție bună și este pregătit să depășească orice situație.
Producătorul rus de aplicații antivirus Kaspersky a decis să închidă subsidiara din România, potrivit datelor Profit.ro.
Noua centrală, menită să îmbunătățească alimentarea cu căldură și apă caldă în sistem centralizat a locuitorilor din zonă, dar și să întărească securitatea aprovizionării cu electricitate a Capitalei, este gândită să aibă o putere instalată electrică de până la 50 MW și una termică de până la 40 MW.
Starlink și T-Mobile pot oferi clienților conexiuni prin satelit direct către telefoanele mobile, după ce serviciul a primit autorizație de la Comisia Federală de Comunicații a Statelor Unite.
Operatorul poștal britanic Royal Mail este aproape de a fi vândut miliardarului ceh Daniel Kretinsky, poreclit și "Sfinxul Ceh" pe fondul rarelor sale ieșiri publice. El a promis să mențină cele 6 zile de livrări poștale pe săptămână.
Comisia Europeană urmează să organizeze o reuniune cu autoritățile române și TikTok, după ce autoritățile de reglementare de la București au amenințat cu suspendarea platformei de social media din cauza rolului său în victoria unui candidat antisistem în alegerile prezidențiale. Aplicația deținută de chinezi este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a explica modul în care a gestionat conținutul politic înainte de votul din România, relatează POLITICO.
China extinde lista statelor care nu au nevoie de vize pentru a intra în țară cu încă opt state europene, inclusiv Bulgaria. Cu toate acestea, acest lucru este valabil pentru o anumită perioadă de timp – de la 30 noiembrie 2024 până la 31 decembrie 2025, potrivit Rador Radio România.
Australia a aprobat o interdicție prin care copiii sub 16 ani nu au voie să folosească rețelele sociale, devenind prima țară din lume care ia o astfel de decizie, după o dezbatere aprinsă care a cuprins națiunea, și stabilind astfel un punct de referință pentru jurisdicțiile din întreaga lume cu una dintre cele mai dure reglementări ce vizează Big Tech, relatează Reuters.
Gigantul farmaceutic francez Sanofi a deschis, în Singapore, o fabrică de vaccinuri în valoare de 800 de milioane de dolari singaporezi (aproximativ 595 de milioane de dolari americani), singura unitate de acest tip pe care compania o deține în afara Franței, transmite Reuters.
Franța va reduce semnificativ subvențiile pentru achiziția de automobile electrice, limitându-le între 2.000 și 4.000 de euro, în funcție de venit, față de intervalul anterior de 4.000-7.000 de euro, conform unei surse guvernamentale citate de Reuters.