Compania Engie România, parte a conglomeratului francez omonim, cel mai mare furnizor și distribuitor de gaze naturale din țară, dar aflată totodată în plină expansiune pe segmentele de furnizare și producție de energie electrică, a primit licență pentru desfășurarea activității de furnizare de biogaz/biometan din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Producătorii americani de petrol anticipează o reducere a reglementărilor în producția de țiței sub administrația Trump, ceea ce ar putea duce la o creștere a ofertei și, în consecință, la o scădere a prețurilor, relatează CNBC.
Operatorul de distribuție a energiei electrice Delgaz Grid, una dintre subsidiarele românești ale grupului german de energie și utilități E.ON, a demarat lucrările de modernizare a stației de transformare Iași Sud, cea mai mare din portofoliul companiei.
Compania aeriană națională de stat Tarom a încheiat un contract de achiziție de carburant ″sustenabil″ pentru aviație cu OMV Petrom, care tocmai a primit acord de mediu pentru proiectul construrii unei instalații de fabricare de combustibili ″verzi″ pentru aviație și motorină auto din surse regenerabile la rafinăria Petrobrazi.
Prețurile petrolului au încheiat sesiunea în scădere, pe măsură ce investitorii au analizat impactul unui dolar american puternic și potențialul ca politicile externe ale președintelui ales Donald Trump să reducă oferta globală de petrol, transmite Reuters.
Compania de stat Energocom din Republica Moldova, traderul dominant de energie și gaze de peste Prut, discută cu o companie americană importuri de gaze naturale lichefiate (LNG) aduse pe cale maritimă din Statele Unite și regazeificate în facilitățile de profil ale Greciei.
Compania de stat Ukrenergo, operatorul sistemului energetic din Ucraina, omoloaga Transelectricii din România, suspendă temporar plata ratelor datorate deținătorilor de obligațiuni în dolari ale companiei și are în plan negocierea și implementarea unui acord de restructurare a datoriei cu creditorii.
România tocmai a pierdut investiția-gigant anunțată la Galați de compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), un plan de investiții în valoare de 1,4 miliarde de euro.
Ministrul Energiei Sebastian Burduja susține, într-un material difuzat presei, că toți consumatorii din România vor plăti, după eliminarea la primăvară a plafonării, prețuri mai mici decât cel mai mare plafon actual, de 1,3 lei/kWh. Asta în condițiile în care unele oferte din piață destinate gospodăriilor populației prevăd prețuri mai mari.
Prețul pe care îl vor plăti clienții PPC pentru energia electrică de la 1 aprilie 2025, când este așteptată liberalizarea sectorului energetic, reflectă condițiile actuale de pe piețele angro, de unde furnizorii cumpără energia livrată clienților finali reprezentanții PPC România.