Companie turcă de investiții, fondată de un manager ucrainean, pregătește o fabrică de oțel în România, cu emisii reduse de carbon. Investiție de aproape 1 miliard euro

Companie turcă de investiții, fondată de un manager ucrainean, pregătește o fabrică de oțel în România, cu emisii reduse de carbon. Investiție de aproape 1 miliard euro
scris 29 mar 2024

Compania turcă de investiții Ussuri Capital vrea să construiască o fabrică de oțel, cu emisii reduse de carbon, în România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ussuri Capital a fost fondată de Roman Kurashev, anterior cu funcții de conducere în afaceri B2B, precum Kovalska Industrial Group (Ucraina), unde a ocupat funcția de director comercial. Din 2006 până în 2021 a deținut diverse roluri de strategie și comerciale senior la Metinvest Holding, unul dintre cei mai mari producători de oțel și furnizori de peleți din Europa, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

A fost co-fondator/investitor și director neexecutiv al Grupului Kovlar (2016-2022), cel mai mare furnizor ucrainean de soluții de protecție împotriva incendiilor, și director general și, ulterior, membru al consiliului de administrație și director neexecutiv al Centrului de Construcții din Oțel din Ucraina (2013-2021) .


Ussuri Capital este o firmă de investiții axată pe proiecte de dezvoltare în industria siderurgică care utilizează tehnologii ecologice.

Fabrica din România va produce produse din oțeț plat. În luna martie, compania a finalizat un studiu de fezabilitate preliminar și în prezent desfășoară activități de due diligence cu privire la parcelele de teren care ar putea fi folosite pentru unitatea de producție.

Compania aeronautică Sonaca, cu fabrică la Cluj, caută să-și dezvolte producția din România CITEȘTE ȘI Compania aeronautică Sonaca, cu fabrică la Cluj, caută să-și dezvolte producția din România

Proiectul este realizat de la zero și presupune instalarea unui cuptor cu arc electric. În procesul de producție vor fi utilizate deșeuri locale. Se preconizează că uzina va fi finalizată în 2027-2030.

Cheltuielile de capital pentru prima etapă sunt estimate la 160 de milioane de euro, iar pentru cea de-a doua etapă, la 700-800 de milioane de euro.

Potrivit previziunilor, în doi ani de la punerea în funcțiune a fazei 1, veniturile companiei vor ajunge la 324 de milioane de euro.

Recent,  Borusan Mannesmann, cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa, parte a grupului turc Borusan, a finalizat lucrările la fabrica din România, începând producția de probă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ussuri capital
fabrica oret
fabrica romania