Boloș: Încasările la buget au fost de 45 miliarde lei în aprilie, o sumă record

Boloș: Încasările la buget au fost de 45 miliarde lei în aprilie, o sumă record
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 30 apr 2024

Veniturile colectate la buget s-au ridicat la 45 miliarde lei în aprilie, o sumă record, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Potrivit informațiilor Profit.ro, ANAF și Autoritatea Vamală Română (AVR) au pentru aprilie un program total de 44,46 miliarde lei, din care 42,5 miliarde de lei la ANAF și 1,96 miliarde de lei la Vamă. Astfel, din datele anunțate de către ministrul Finanțelor, rezultă că ANAF și AVR au depășit ușor planul în aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Acum așteptăm închiderea lunii aprilie. Până la această dată, am trecut în aprilie de 45 de miliarde de lei încasări. Este o lună record care urmează să fie definitivată în zilele următoare", a spus Boloș într-o conferință de presă.

Important: Veniturile reprezintă una dintre cele două componente majore ale bugetului, alături de cheltuieli, astfel că o situație bună a veniturilor în primul trimestru este pozitivă pentru stabilitatea finanțelor statului în continuare, în contextul în care economiștii văd un risc mare de depășire a deficitului bugetar estimat în acest an, de 5% din PIB.

Profit.ro a prezentat anterior date detaliate privind încasările în primul trimestru, informații confirmate de către Finanțe ulterior.

Guvernul a înregistrat în primele trei luni un deficit bugetar de 35,88 miliarde lei, respectiv 2,06% din PIB, față de deficitul de 22,75 miliarde lei, respectiv 1,42% din PIB, aferent celor trei luni ale anului 2023, a anunțat astăzi Ministerul Finanțelor. Important, deficitul luna din martie a fost de circa 7 miliarde de lei, după 21 miliarde de lei în februarie și 7,9 miliarde de lei în ianuarie, marcând o revenire mai aproape de normal în ce privește cheltuielile, după vârful din februarie, determinat de plăți suplimentare pentru armament, restanțe la sănătate și unele cheltuieli de investiți, cheltuieli în mare parte amânate de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
anaf
venituri
colectare venituri