VIDEO Mega-incendiul din California acoperă o suprafață mai mare decât cea a orașului Los Angeles

VIDEO Mega-incendiul din California acoperă o suprafață mai mare decât cea a orașului Los Angeles
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Cel mai mare incendiu de vegetație care este activ în Statele Unite s-a extins marți la peste 1.553 de kilometri pătrați, acoperind o suprafață mai mare decât cea a orașului Los Angeles, au declarat reprezentanții Brigăzii de combatere a incendiilor din California, în timp ce mii de pompieri se luptau în continuare cu flăcările într-o zonă sălbatică la nord de Sacramento, informează Reuters.

VEZI AICI ȘI VIDEO Mii de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu masiv în California

Peste 5.500 de pompieri din California și din alte state americane au lucrat non-stop pentru a stinge incendiul Park Fire, care arde în Valea Centrală din California, la aproximativ 145 km nord de capitala Sacramento. Park Fire a ajuns să afecteze o suprafață de 155.830 de hectare, ocupând locul al cincilea în topul celor mai mari incendii de vegetație din istoria Californiei, au declarat oficialii americani, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Promisiunea unei vederi supraomenești datorită implantului cerebral promovat de Elon Musk, pusă sub semnul întrebării CITEȘTE ȘI Promisiunea unei vederi supraomenești datorită implantului cerebral promovat de Elon Musk, pusă sub semnul întrebării
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Park Fire a depășit marți dimensiunea pe care a avut-o Creek Fire din 2020 în comitatul Fresno, care a ars aproape 380.000 de acri, au declarat reprezentanții pompierilor americani. Dar este încă mai mic decât cel mai mare incendiu înregistrat în acest stat, incendiul August Complex din 2020, care a devastat peste 1 milion de acri în șapte comitate din nordul Californiei. Park Fire – alimentat de iarbă uscată, tufișuri și copaci uscați – se deplasează rapid, a declarat căpitanul Dan Collins de la Departamentul de silvicultură și protecție împotriva incendiilor din California (Cal Fire).

„Acest incendiu dispune de mult material combustibil care este receptiv la ardere și este dificil de ajuns la el. Linia noastră de luptă împotriva flăcărilor se întinde pe 418 de kilometri, adică dimensiunea a trei lacuri Tahoe. Poate dura două-trei ore pentru a trimite personalul acolo pe un astfel de teren”, a declarat Dan Collins.

Prognozele meteorologice anunță doar o mică șansă de furtună trecătoare marți, a declarat Ashton Robinson Cook, meteorolog la Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din Statele Unite. După aceea, nu se întrevede nicio probabilitate de precipitații pentru zilele următoare, iar vremea va fi caldă și extrem de uscată, a spus el.

Temperaturile vor ajunge la 37,8 grade Celsius în cursul zilei de miercuri și valorile maxime ar putea să se mențină în jurul acestui prag până lunea viitoare, cu o umiditate relativă care va scădea până la 7%, a adăugat meteorologul american.

FOTO După tramvaie, Timișoara cumpără de la turci și troleibuze CITEȘTE ȘI FOTO După tramvaie, Timișoara cumpără de la turci și troleibuze

Park Fire, din care doar 14% era ținut sub control de pompieri, a determinat evacuarea a peste 4.000 de persoane și a distrus sau a avariat peste 192 de structuri, au precizat reprezentanții pompierilor. Nu au fost raportate deocamdată persoane rănite sau decedate.

Jeremy Hollingshead, un purtător de cuvânt al Cal Fire, a declarat că norii de fum care persistă au blocat la sol cele 41 de elicoptere folosite pentru a arunca asupra flăcărilor cantități mari de apă și substanțe chimice de întârziere a incendiului.

Evacuările au inclus și Paradise, orașul care a fost devastat în 2018 de Camp Fire, incendiul care a provocat cele mai multe victime omenești în istoria statului California.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu
california