Masca va fi obligatorie în jurul școlilor din București

Masca va fi obligatorie în jurul școlilor din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2021

Comitetul local pentru Situații de Urgență al municipiului București a decis, în ședința de sâmbătă, impunerea obligativității purtării măștii de protecție într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, în cazul persoanelor care staționează, măsura fiind explicată prin faptul că la școli merg copii care sunt expuși infectării, dar care nu pot fi vaccinați. Măsura a intrat în vigoare după adoptare, iar sancțiunile le aplică poliția, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„În principiu am stabilit că în jurul unităților școlare unde există potențial de aglomerare și la venire, și la plecare și sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinați, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul școlii, acolo va fi obligatorie purtarea măștii pentru cei care vor staționa în acest perimetru”, a declarat prefectul Alin Stoica sâmbătă, la finalul ședinței Comitetul municipal pentru Situații de Urgență, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
Șeful campaniei de vaccinare anunță că epidemia intră sub control, dar îndeamnă la vigilență CITEȘTE ȘI Șeful campaniei de vaccinare anunță că epidemia intră sub control, dar îndeamnă la vigilență

Conform acestuia, polițiștii vor putea aplica sancțiuni celor care nu respectă măsura. Prefectul a menționat că măsura intră în vigoare „imediat”.

Acesta a menționat că pentru alte zone va exista o „perioadă de monitorizare de o săptămână”, în urma căreia forțele de ordine vor face „propuneri concrete” în baza cărora se vor putea lua alte măsuri, dacă va fi cazul.

„Acum, în momentul acesta, în afară de perimetrul școlilor nu avem alte propuneri”, a precizat prefectul.

Comform deciziei Executivului,  începând cu data de 15.05.2021, se propune menținerea portului măștii de protecție, în spațiile deschise, doar în stațiile pentru transportul în comun, piețe, târguri și zonele în care sunt desfășurate mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfășurării acestora, precum și alte zone cu potențial de aglomerare.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid 19
numar cazuri covid
bucuresti
masca protectie