DNA: Pădurea Băneasa nu a aparținut înaintașilor lui Paul Philipe al României. Prințesa Lia a fost interceptată

DNA: Pădurea Băneasa nu a aparținut înaintașilor lui Paul Philipe al României. Prințesa Lia a fost interceptată
Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 12 dec 2015

Pădurea Băneasa nu a aparținut niciodată înaintașilor lui Paul Philipe Al României, arată DNA în Referatul prin care cere arestarea, iar el știa acest lucru, dar a depus, oricum, eforturi pentru a o obține. În același document se precizează că gruparea coordonată de Remus Truică a folosit bani ai consultanților și miliardarilor Tal Silberstein, Shimon Shevez și Beny Steinmetz. Prințesa Lia a fost, de asemenea, interceptată.

Prințul Paul Philipe Al României este acuzat că era conștient de faptul că Pădurea Băneasa nu i se cuvine drept moștenire, dar, cu toate acestea, a întrepris demersuri pentru obținerea ei. "La momentul la care Paul Philippe al României  a solicitat restituirea în natură a Fermei Regale Băneasa, acesta nu avea calitate de moștenitor și nici vocație la reconstituirea dreptului de proprietate.  Mai mult, probele administrate au dovedit că, Ferma Regală Băneasa nu a aparținut niciodată în mod legal regelui  Carol al II – lea al României", arată DNA în referatul cu propunerea de arestare.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta este contextul în care Paul Philipe al României a căutat sprijin politic, explică DNA: "intră în relație cu o persoană  Nela Păvăloiu care însă admite că nu poate obține bunurile pretinse de inculpatul Paul Philippe al României, recunoscând că este depășită de „dificultățile” de rezolvare, astfel că în anul 2006, i-a comunicat acestuia  că are nevoie de „oameni mai puternici, mai bine ancorați politic”, iar apoi i-a făcut cunoștință cu inculpatul Truică Remus, pe care i l-a prezentat ca fiind o persoană cu importanță în România, consilier al lui Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu și de la care prințul a cumpărat apoi influența pretins avută în administrație și justiție pentru o parte semnificativă din bunurile pe care le revendica".

Remus Truică a apelat, la rându-i, la mai mulți consultanți, avocați și oameni de afaceri, pe de o parte pentru a obține retrocedările, iar pe de alta pentru a-i achita lui Paul Al României un avans, astfel încît acesta să cedeze așa-zisele drepturi succesorale. "Pentru a reuși în activitatea infracțională de traficare a influenței Truică Remus a constituit un grup infracțional împreună Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin “Benny” Steinmetz și de asemenea pe inculpații Roșu Robert, Marcovici Andrei Marius, Dan Andronic și Mateescu Lucian, persoane  de la care inculpatul Al României Paul a cumpărat influență, acesta din urmă discutând în mod direct cu membrii grupului asupra modalității de abordare a “afacerii”, acceptând să cedeze o parte din  bunurile revendicate în schimbul influențării deciziilor autorităților deținătoare a bunurilor pretinse. Truică i-a spus prințului că el are sprijinul avocatului Țuca și a stabilit o întâlnire la firma de avocatură a acestuia", mai precizează DNA.

Prințesa Lia era, de asemenea, la curent cu desfășurarea demersurilor. Există la dosar inclusiv o interceptare a unei convorbiri telefonice la care ia parte și prințesa Lia.

"Din probele existente la dosar reiese faptul că inculpatul Al României Paul a cumpărat influența pretinsă de Truică și asociații acestuia și apoi a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului, fiind informat atât cu ocazia întâlnirilor avute la sediul firmei de avocatură Țuca, Zbârcea și asociații, dar și telefonic. Exemplificăm. Convorbire telefonică din 2007 între Remus Truică și Al României Paul:        

PAUL: Avem un apel de la omul lui Whiteheave (?), nu știu ce are de gând. Știi de ce vrea să vorbească cu noi?

REMUS TRUICĂ: Cred că, din cauză că am discutat mult cu doamna...

PAUL: Da.

REMUS TRUICĂ:... și ea a acceptat tot ce i-am spus ...

PAUL: A, bun!

REMUS TRUICĂ: Deci cred că vrea probabil să te informeze și să-ți arate că este foarte flexibil!

PAUL: Bine. A zis că, vineri, cazul pe care îl avea, a fost amânat pentru iulie, anul viitor! Este chiar...

REMUS TRUICĂ: Avem soluții aproape pentru toate, așa că...

PAUL: Bine, pentru că eu cred că este un pic depășit, cred că-și dau seama de situația adevărată!

REMUS TRUICĂ: În mod sigur!

PAUL: Așa că ...

REMUS TRUICĂ: Prințesă! Bună ziua! Ce faceți?

LIA: Foarte bine, aștept cu nerăbdare să împărtășim niște... (?) bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înștiințeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!

REMUS TRUICĂ: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!".

Anchetatorii mai arată că Dan Andronic a fost cooptat în grup pentru a se ocupa de imaginea lui Paul Philipe Al României, dar și dat fiind faptul că avea relații la cel mai înalt nivel. "Pentru că imaginea publică contează foarte mult pentru prinț, membrii grupului, în special inculpatul Remus Truică, intuind o cale pentru a obține mai mult de la inculpatul Paul Al României, în anul 2007 i-a fost prezentat acestuia inculpatul Andronic Dan, ca o persoană influentă în lumea media, dar și în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru. A fost folosit în cadrul grupului pentru a-i da prințului Paul convingerea că reușita demersului se va datora și presiunii media exercitată prin intermediul publicațiilor coordonate de acesta. De asemenea, a contribuit la întărirea convingerii prințului Paul în influența reală a grupului la nivel politic cel mai înalt în statul român, prietenia lui Andronic cu primul ministru fiind de notorietate", se mai arată în referatul DNA.

Dan Andronic a păstrat, apoi, legătura între Paul Philipe al României și Tal Silberstein, susțin procurorii DNA. "Suspecții Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benny Steinmetz au contribuit cu sume de bani pe care inculpatul Truică Remus le-a oferit cumpărătorului de influență, inculpatul Al României Paul, cu titlu de avans, conform înțelegerii infracționale, dar și cu sume de bani necesare costurilor judiciare", se mai precizează în documentul citat.

Paul Philipe al României trebuie să apară în fața magistraților Curții de Apel Brașov, care decid dacă admit sau nu cererea de arestare preventivă formulată de DNA. Ceilalți suspecți din dosar au fost plasați în arest la domiciliu și sub control judiciar, dar deciziile nu sunt definitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
paul philipe al romaniei
dna
arestare